• Pappa Larsen

  0

  Fra fest og moro til pappa!

  • Publisert 20.05.2015 klokka 13:04
  • Kategori: Historen

  Mine år før Emil kom til verden ble dedikert til fest og moro. Hverdagene gikk for det meste i jobb, for så å henge med guttaboys! Mye sprell og morsomheter! Jeg bodde fortsatt hjemme, og hadde ingen bekymringer. Ingen spesielle regninger å betale, sett bort fra mobilregning og eventuelt andre abonnementer, ikke hadde jeg noe spesifikt jeg måtte bruke pengene på. Livet var som en lek, alt gikk på skinner.

  Lønnen var ment for meg, og jeg kunne bruke den akkurat som jeg ville. Derfor gikk mye av pengene til fest og moro, samt diverse småting som jeg ville ha. Jeg kunne gå å kjøpe akkurat hva jeg ville når som helst, helt til lønnen tok slutt. Og så var det på´n igjen neste måned.  Jeg var heller ikke den som var flink til å spare, pengene gikk fortere ut enn det pengene kom inn! Dette er selvfølgelig noe jeg angrer på nå. Jeg kunne vært flinkere med økonomi hvis jeg bare hadde startet med sparing tidligere!

  Men jeg hadde en flott ungdom, der jeg gjorde så å si akkurat hva jeg ville. Levde ungdommer fult ut!

  Nå sitter vi på huslån, diverse andre utgifter og fått et herlig barn! Overgangen var stor, spesielt for meg som var vant til en helt annen livsstil. Emil er nå snart 9 måneder og vi har eid leiligheten i cirka 4 måneder, og jeg stresser fortsatt med økonomien. Fra det å bruke pengene som jeg ville, til å hele tiden passe på at vi har nok penger til alle regninger, lån, mat og diverse andre ting vi trenger i hverdagen er hardt.  De første ukene var selvfølgelig verst. Jeg hadde ingen peiling på hvordan ting fungerte i den voksne verden fult av bekymringer og ansvar. Men nå som tiden har gått merker jeg at jeg blir mer og mer vant til det "voksne livet".

  Stresset og bekymringene er der enda, men ikke i samme grad. Jeg føler at jeg har mer kontroll på diverse ting nå enn det jeg hadde bare for noen måneder siden! Jeg merket fort at livet ikke er en lek, og at man faktisk må slite for å leve godt. Jeg kan ikke gå å kjøpe et dyrt smykke til Linn lengre, uten god planlegging og gjennomgang av månedlige utgifter. Livet er blitt mer komplisert.

  Det hender selvfølgelig at jeg tar meg et par pils med gutta fortsatt, men ikke i samme grad og heller ikke like ofte. Det er klart at jeg ikke har samme penger nå som jeg hadde før. Nå finnes det nemlig prioriteringer. 

  Jeg sier ikke at jeg er misfornøyd med "det nye livet". Tvert om! Jeg er mega fornøyd med at vi sitter her med en fantastisk sønn, vi eier en leilighet, vi har rett og slett vokst opp. En gang måtte det jo skje, og jeg er fornøyd med at jeg tok valget såpass tidlig.  Jeg elsker dere, Linn og Emil!

  Lik facebooksiden min om du vil følge meg, Linn og Emil videre! Den finner du HER!

  Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits