• Pappa Larsen

  2

  Den store dagen!

  • Publisert 01.09.2014 klokka 18:22
  • Kategori: Fødsel

  Hei!

  Da har vi endelig fått vår kjære Emil til verden! Vi fikk hilse på han natt til søndag (31.08.14) kl. 00:21. Emil veide 4340 gram og var 52 cm lang! Litt av en prins vi har fått oss! 

  På lørdag formiddag kjørte vi opp til kvinneklinikken. Der møtte vi som avtalt legen som skulle sette i gang fødselen. Klokken 11:20 tok legen fostervannet på Linn, og vi kunne si at fødselen var satt i gang. Vi ble anbefalt og bare gå rundt å luske, i nærheten av sykehuset. I 14:00 tiden fikk vi besøk av mamma og pappa, noe som var utrolig koselig, men dette skulle ikke vare lenge. Rundt klokken 14:40 fikk Linn utrolig med rier, ofte og lenge, så jeg gikk bort til postvakten og informerte om dette.

  Nå ble vi plutselig innlagt på storken (en fødeavdeling). Her fikk Linn både bruke senga og badekaret, noe som hun benyttet seg av. Hun hadde mye smerte i riene, og de kom fortere og varte lengre, jeg var sikker på at Emil var rett rundt hjørnet! Etter en del timer der oppe, ble vi endelig sendt ned til Føden (den avdelingen hvor man kan få smertestillende). Linn fikk umiddelbart epidural, slik at smertene hennes endelig kunne roe seg. Klokken var nå rundt 20:00.

  I tiden hvor vi var på Føden, hadde Linn pressrier konstant, ingen pause! Jeg kunne se at hun virkelig hadde vondt, og det var en ekkel følelse det at jeg følte meg hjelpeslaus! Timene gikk og hun fikk endelig lov å begynne å presse sammen med riene. Hun var utrolig flink til å kontrollere mellom press og pust på legens befaling.

  Etter en god stund med pressing, fant jordmødrene ut at hode kom for langsomt ut, og at Linn trengte litt hjelp. Nå kom det plutselig inn to leger som skulle hjelpe å få Emil ut med tang. Nå måtte Linn bare presse ett titalls ganger før Emil endelig var ute! Jeg er kjempe stolt over innsatsen til Linn!  Nå er Emil snart to dager, og han er helt frisk! Både mamma og pappa er kjempe stolt og kry over Emil! Vi gleder oss til å tilbringe alle årene fremover med vår vakre prins!

  - (endelig) Pappa Larsen

  0

  Nytt besøk på KK

  • Publisert 29.08.2014 klokka 22:30
  • Kategori: Fødsel

  I dag fikk Linn en del rier sammenhengende med 3-5 minutters mellomrom, noe som kan bety at hun burde komme seg til føden. Derfor tok vi turen bort til KK for å få litt mer informasjon om hva som skulle skje. 

  Her ble vi møtt av en jordmor som ville ta noen få prøver igjen. Urin og innvendig sjekk. Dette så fint ut, og åpningen hennes var bare 1 cm. Vi ble sendt hjem igjen for å vente til i morgen - den store dagen hvor Emil skal komme til verden! 

  Nå sitter vi egentlig kun å venter i spenning på morgendagen. Legen sa at vi egentlig kunne komme når det passet oss på lørdag formiddag, så vi tenkte å ta turen i 9-10 tiden, slik at vi kanskje kan få hilse på Emil senere på lørdagen.

  0

  Emil - vår lille prins

  • Publisert 29.08.2014 klokka 00:29
  • Kategori: Fødsel

  Hallais!

  Som jeg nevnte i forrige innlegg, så er Linn 9 dager på overtid med Emil. Vi var på kvinneklinikken (KK) på onsdag for overtidssjekk. Her ble Linn grundig sjekket, både i urinform og innvendig form... Gud jeg er glad jeg er gutt! Jeg mesunner henne ikke et sekund for det hun måtte gjennom i den sjekken, det så nemlig ikke noe behagelig ut!

  Jaja, tiden gikk og en samtale med legen gjorde susen.. Vi fikk tilbud om å sette i gang fødselen samme dag, men legen anbefalte det ikke i og med at alt kan ta lengre tid, i tillegg at det kan gjøre ting mye verre. Så vi avtalte med legen at hvis ikke Emil hadde komt ut innen lørdag, så skulle han sette i gang fødselen på lørdag formiddag. Man kan visst ikke gå med barnet mer enn 2 uker overtid, så vi fikk sjangsen til å starte noen få dager før.

  Nå er vi skikkelig spent, og gleder oss til lørdag. Nja, jeg gleder meg iallefall.. Linn har litt blannende følelser, noe som er helt forståelig.

  Jeg slenger med et lite bilde av både meg som baby, og av Emil avbildet inne i magen på mor :)
  Les mer i arkivet » Mai 2015 » April 2015 » September 2014
  hits