• Pappa Larsen

  3

  IKEA-glede!

  • Publisert 30.05.2015 klokka 21:58
  • Kategori: Hverdag

  Mange tror at menn ikke kan fordra IKEA, mange menn prøver å skjule sannheten. Jeg kan innrømme at jeg faktisk er ganske glad i IKEA! Mye av grunnen for dette er nok at når jeg handler der, kjøper jeg som regel diverse ting som må monteres. Lego for mannfolk! Hvem er vel ikke glad i Lego? Jeg har iallefall ikke vokst bort fra det, og jeg gleder meg til Emil skal begynne å bygge Lego med pappa!

  Tilbake til shoppingen! Vi var på IKEA i dag for å handle inn en arbeidspult, der jeg kunne ha mitt eget lille kontor. Men når man handler på det store varehuset, kommer man alltid ut med en haug med duppeditter som man egentlig ikke visste man trengte. Og ja, vi var en av dem som gikk i IKEA-fellen! Nok om det... Jeg er iallefall fornøyd med dagens fangst! Et av hovedkjøpet, utenom arbeidspulten var et utrolig kult bilde delt i tre. Dette skapte et helt annet inntrykk av stuen, litt mer dybde. 

  Jeg sitter her og vurderer om mellomrommet mellom bildene kanskje er litt for stort(?)

  Fokuser på bildene, ikke tigeren!  Den perfekte arbeidsplass! Ser for meg mange bloggtimer på denne benken her!

  Nå som shoppingen OG monteringen er fullført, sitter jeg her atter en gang og tenker på hva jeg skal gjøre! Nå er jo all moroa over. Jeg tror jeg må søke meg jobb som IKEA-montør... Tenk deg å montert alle utstillingsvarene i varehuset. Uff nei, da hadde det nok ikke vært så moro lengre. Jeg får ha det på hobbybasis!

  Takk til IKEA!

  PS! Dette er ikke et sponset innlegg. 

  Følg Pappa Larsen på Facebook HER!

  0

  Pappabryst = god søvn!

  • Publisert 27.05.2015 klokka 15:14
  • Kategori: Hverdag

  Alle små barn har noen timer de bruker på søvn på dagen. Emil sover fra 19-20 tiden på kvelden til 8-9 tiden om morgenen, dette er hovedsøvnen til kidden. Utenom disse timene om natten, bruker han å sove noen timer på dagen også, alle superbarn trenger litt ekstra supersøvn. Han pleier å ta seg en liten lur mellom frokost og lunsj og mellom lunsj og middag. Bare for noen uker siden sov Emil alt fra 2-3 timer mellom måltidene. Derfor fikk pappa også tid til å sove, og lade opp til han våknet igjen. 

  Nå i det siste bruker han bare å sove maks 40 minutter mellom måltidene, noe som betyr at pappa ikke har sjangs til å prøve å ta seg en lur sammen med Emil. Jeg trenger nemlig noen minutter bare på å sovne. Jeg er ikke så heldig som de som klarer å sovne på sekundet! 


  Slenger med et gamelt sovebilde av pappa og Emil.

  Det jeg vil frem til, er at jeg satt stor pris på de timene jeg fikk av søvn på dagen. Grunnen for dette er at jeg selv har dummet meg ut. Jeg legger meg som regel ikke før i 24-1 tiden på kvelden, for deretter å stå opp i 8-9 tiden. Dette er tydeligvis for få timer søvn for pappakroppen min! Men jeg vil jo ha noen timer sammen med kjæresten, uten å hele tiden passe på Emil. Viktig med noen kvalitetstimer med madamen!

  Nå som Emil kun har sovet noen få minutter pr søvn, får ikke pappa noe søvn på hjertet. Det jeg nylig fant ut, var at Emil sover utrolig godt inntil pappas bryst på dagen. Dette fant jeg ut en dag jeg var utrolig trøtt og sliten, og skulle prøve å legge meg sammen med Emil... Jeg tenkte at noen minutter søvn var bedre enn ingen søvn! Jaja, vi sovnet og vi sov utrolig godt... Plutselig våknet jeg i sjokk, "hvor lenge har vi sovet?", "hvorfor er Emil så rolig?"... Jeg så på klokka, og regnet meg frem til at vi hadde sovet i 3 timer! Utrolig hva et pappabryst kan gjøre. Kanskje brysthårene hypnotiserte Emil i søvn, og fortsatte å hypnotisere mens han sov, slik at han skulle sove lengre? Vanskelig å si, men jeg var iallefall fornøyd med søvnen!

  Men en dag tar nok dette også slutt... Jeg må innse at jeg må legge meg tidligere på kveldene!

  Har du sjekket ut Facebooksiden min? Du finner den HER!

  0

  Robotstøvsuger vs. Emil

  • Publisert 13.05.2015 klokka 20:09
  • Kategori: Hverdag

  Hva er hensikten med å kjøpe en robotstøvsuger når man har en som vil gjøre jobben gratis? Emil "støvsuger" gulvet med glede, med et stort smil om munnen!

  Jeg har alltid tenkt at en sånn robotstøvsuger måtte vært deilig å hatt i hus. Slippe å gjøre noe selv, slippe å reise seg fra sofaen, bare sitte der å feite meg opp! Neida, uff! Pappakroppen må pleies med kjærlighet, og smøres med motorolje.

  Uansett hvor mye vi mopper og støvsuger gulvet, finner alltid Emil noen resten liggende på gulvet! Dette merker vi på bodyen hans som støver ned. Så må si vi fikk mye for pengene her! Effektiv og rask, og det eneste han forlanger etter han har støvsugd er litt kos, og selvfølgelig et par maispops. Nå kan jeg spise middagen rett fra gulvet, og ikke bli syk.

  video:dsc0761

  Her ser man "støvsugeren" i aksjon!  "Eyh! Ikke ta kameraet opp i trynet på meg, pappa!"


  "Du hørte godt hva jeg sa!"

  Lik facebooksiden min om du vil følge meg og Emil videre! Den finner du HER!

  1

  Halsbuff er multifunksjonell

  • Publisert 13.05.2015 klokka 15:34
  • Kategori: Hverdag

  Må bare få starte med å si at jeg er blitt en mester i bæsjebleier! Jeg bruker fortsatt halsbuffen, men jeg skylder på at Emil synes det er morsomt når pappa "kler seg ut". Men det gjør han faktisk også! Første gang jeg brukte halsbuffen var han veldig skeptisk og kanskje litt småredd, derfor brukte jeg mye av tiden i begynnelsen til å ta den av og på mens jeg lagte noen rare lyder. Slik at Emil kunne se at det faktisk VAR pappa som var bak "masken".

  Jeg hører stadig "har du begynt med det allerede nå?" Hva da tenker jeg... Stæsjet som er innpakket i rumpepakken skal visst lukte verre med tiden sies det. Da sliter pappa! Jeg merker at det er så vidt halsbuffen tar lukten, jeg må kanskje begynne å tenke på andre metoder, gassmaske? Uff nei, jeg kommer til å skremme vettet av stakkars lille Emil som må slite med pappa´s ekstreme luktesans!

  Jaja, jeg liker å ta en dag om gangen! Halsbuffen funker foreløpig.

  En annen ting Emil har blitt veldig oppmerksom på når pappa skifter bleie, er at han har funnet ut at det finnes noe "der nede". Det er noe å ta tak i! "Hva kan dette være?" Og det synes veldig godt at han liker å utforske! Og dette gjør det vanskeligere for pappa å ta på bleien, hånda er liksom i veien!

  Han skal heller aldri ligge i ro lengre. Vrir seg fra side til side, slik at pappa må slite litt med å få på bleien. Ingenting er morsommere enn å tulle med pappa! Emil har også utviklet sin egen bleiedans, "Grip tak i stanga, vri til høyre, slipp taket av slangen og vri til venstre - repeat". Noen ganger liker han å improvisere og "slukker brannen som brenner på pappa". BÆBU BÆBU!  Gjerne sjekk ut facebooksiden til bleiemesteren HER!  

  0

  Gressklipper og sølepytter!

  • Publisert 12.05.2015 klokka 20:03
  • Kategori: Hverdag

  I dag har jeg og Emil vært bestevenner! Ingen krangling, ingen kjemping om hvem som skulle få viljen - alt gikk som tog på glatte skinner!

  Vi har faktisk vært å shoppet med naboen! Gressklipper og kantklipper må man ha, nå som sommeren nærmer seg med store skritt. Vi får bare håpe at selve gresset også kommer snart! Leilighetene er helt nye, og gresset utenfor plattingen er enda ikke ankommet... "vi må vente til frosten er borte"... Okay tenkte jeg, det er en god stund siden jeg så frost sist!

  Vel vel, nå er vi iallefall forberedt til gresset kommer... Gleder meg til å teste ut de nye maskinene!

  Bildene er lånt av mcculloch.com.

   

  Det samler seg store sølepytter når det regner! Denne man ser her er bare 1/4 av slik de pleier å være.  Her ser man også plattingen hvor jeg skal bygge levegg og eventuelt et lite rekkverk. 

   

  Har du husket å sjekke ut facebooksiden min? Ikke? Trykk HER da!

  0

  Den kjærlighetsfylte krigen er over... for nå!

  • Publisert 11.05.2015 klokka 17:33
  • Kategori: Hverdag

  Da kom pappa sin taktikk foran Emil sin! Endelig kunne pappa vinne et av "slagene".

  Pappa har nemlig alliert seg med faster, så nå har vi montert lekegrind i stua. Stor takk til faster som kunne låne bort lekegrinda! Så nå Emil, slaget er tapt! Pappa beseiret de store ødeleggelsene dine, for nå... Det er nok ikke lenge til før du begynner å klatre over grinda, for så å fortsette krigen med pappa, men nå er det fredstid i heimen!

  Det ser ut som han aksepterer at pappa vant, men han sender ut et lurt blikk som kan bety at han snart skal slå til igjen! "Just wait daddy, just wait!". 

  Men gud så lurt det er med de der lekegrindene. Ikke bare holder den kidden under kontroll, men den holder også alle lekene på plass, på ET sted! Stua ble plutselig mye større!   "Wtf u lookin´ at?"  "Ooooh, we´re not done just yet!" 
  10% av lekene samlet på et sted!


  Har du husket å sjekke ut facebooksiden min? Ikke? Trykk HER da!

   

   

  0

  For å rydde, må man drepe!

  • Publisert 10.05.2015 klokka 22:01
  • Kategori: Hverdag

  Etter fire måneder i den nye leiligheten er endelig The Masters ryddet! 

  Det startet egentlig med at vi stuet alt av esker og vet-ikke-hvor-den-skal-stå-ting inn der, gjemt bort for besøkende! Dagene, ukene og tydeligvis månedene gikk før vi virkelig tok tak. En annen stor grunn for at vi ikke tok tak før nå, er at det bor andre skapninger der inne... Man måtte liksom ta hensyn! Når vi ville vaske og rydde rommet, stod de andre i veien! Vi fikk ikke komme til... Men i dag! I dag SKULLE vi trenge oss innpå, og gjøre The Masters til et hyggeligere rom. 

  Det tok en stund før jeg og fruen kom til enighet til å innvandere rommet! Det er jo relativt frekt å trenge oss på andres privatliv. De andre brydde seg jo ikke. Aldri ryddet de, de gjorde det bare verre. De lå bare der. De HELSIKKES hybelkaninene! Verdens verste skapninger!

  Etter mye om og men, tok vi frem hybelkaninkverna og sugde alle opp! De var rett og slett ikke til å leve med! Støvsugeren er en fin ting!

  Nå som "leieboerne" er borte, har jeg lært at jeg aldri skal ta i mot fluffy leieboere igjen! Nok er nok...  Litt skryt under bokhylla er lov! Bokhylla er ikke en prioritet, og er derfor ikke blitt ryddet!

  Er ikke mye military sengestrekk her i gården! Den strekken la jeg fra meg i leiren!  Viktig å vise hva The Masters står for!

   

  Har du husket å sjekke ut facebooksiden min? Ikke? Trykk HER da!

  /Hybelkaninmorderen!

  0

  Mass destruction and pushing boundaries

  • Publisert 09.05.2015 klokka 13:10
  • Kategori: Hverdag

  Ja, nå er Emil kommet i den fine alderen hvor han vil rive ned alt som kan rives ned, og ikke bry seg i hva pappa sier. Det gikk ikke lange tiden før han besteme seg for å overse et nei fra pappa. Smart er han også, først legger han seg midt på gulvet for å observere hvor han skal begynne masseødeleggelsen, så kryper han, eller... Han bruker en metode kalt "military crawling" - stay low and quiet! For så å slå til! Jeg kan høre tankene hans, hva skjer hvis jeg drar i denne lamellen her, hvorfor ikke prøve å gå opp på kne, for så å dra bort alt som ligger under stuebordet, papirduk? BREAK IT, bleiepakke? la meg rive ut alle, for så å "telle" dem! Ødeleggelsene er mange! 

  Jeg husker godt at jeg gledet meg til Emil begynte å krype/krabbe/slepe seg bortover gulvet, om jeg angrer gleden vet jeg ikke, men jeg vet at Emil lykkes med å slite ut pappa. Det dumme er at Emil har "arvet" staheten min! Vi gir ikke opp - Han SKAL fullføre det han begynte på, prøve å ødelegge lamellene. Pappa SKAL bære han bort i lekekroken hver gang, selvom han drar seg bortover mot lamellene igjen! Dette kan regnes som en form for trim. Jeg får tenke at jeg oppgraderer pappakroppen! 

  Les innlegget "Pappakroppen" HER!

  Nå gleder jeg meg til Emil lærer seg å gå. Hvorfor vet jeg ikke, for jeg vet at han kommer til å utforske stua enda mer, for så å komme seg raskere bort fra fienden, nemlig pappa! Vi har en liten intern øvelse om krigsføring. Han lærer seg nye teknikker, mens pappa henger etter. Det er godt vi har en god del fredskos mellom øvelsene. Det ligger en spennende tid fremfor oss! 


  It´s on! #friendlywar


  Ikke glem å stikke innom facebooksiden min! Du finner den HER!


  1

  Lampe, bæsj og gåtur

  • Publisert 03.05.2015 klokka 20:56
  • Kategori: Hverdag

  ...beskriver dagen i dag.

  Linn fikk fullført den legendariske lampen i dag, og vi begge ble fornøyd med resultatet! Det er ganske tøft hvor enkelt ting kan være, men alikevell bli så stilig. Poster med et par bilder slik jeg lovde! Og det er bare å spøre om dere lurer på noe, Linn svarer :)
  I dag som alle andre dager, måtte Emil på bimmelom. Pappa tenkte å trå til, for å kanskje bli vant til lukten en dag! Mamma satt i stuen mens pappa bar den tunge bleia som satt på Emil. Jeg kan trygt si at Emil føltes noen kilo tyngre med den bleia på! "Jaja, dette har jeg gjort før, dette går fint". Jeg gikk inn på rommet til Emil, hvor stellebordet stod, og gjorde klar en ny bleie og våtservietter. Jeg åpnet først den ene "borrelåsen", og så den andre. Deeer kom lukten av sirkulert natur! Jeg måtte gjøre noe kreativt for å ikke brekke meg, i verste fall spy. Halsbuffen var et godt alternativ! Nå var jeg "safe". Bleie av, vaske rompe, på med ny bleie... eller, nei - av med bodyen som hadde sine fine spor av bimmelom oppover ryggen, vaske rygg og så rett i badestampen. Emil hadde ikke noe i mot dette. Ingenting er bedre enn et varmt bad med bobler og badeand!

  Jeg ble møtt av latter da Linn kom i døren! Dette kan jeg ikke forstå!

  Vi har også hatt en fin trilletur i dag. Gikk ned til Vikevåg, så til Prestevåg, en flott badeplass! Linn fikk til og med fikset noen blomster som piffet opp stemningen på spisebordet! Ser for meg mange gode stunder når sommeren er ankommet øya! Grilling, bading og ballspill med kidden, det er en flott tid vi går i mot!

   Badeplassen i Prestevåg.  "Ut på tur, aldri sur".

  "HÆH!? Kommer du Linn?".

  Litt kos er alltid viktig!

  1

  Første dag i permisjon

  • Publisert 27.04.2015 klokka 20:17
  • Kategori: Hverdag

  Hallo på do!

  Da var første dag i permisjonen snart over. Må si det gikk overraskende bra! 

  Dagen startet kl. 07:30 med at Emil begynte å klore/sparke meg på brystet. Det dumme er at jeg ikke hadde klippet tåneglene hans på noen dager, så det var ikke noe særlig behagelig å våkne med kloremerker på brystet, men men - MY BAD! 

  Jaja, jeg våknet til og tenkte at jeg måtte reise meg ut av sengen for å varme noe melk, samt å skifte bleie. Bleien var ikke noe "Shang hai surprise", så den gikk fort unna! Etter frokost, kos og lek begynte Emil å bli trøtt, så jeg la han nedpå igjen. Her var jeg så smart at jeg grep sjangsen til å ta noen minutter på puten jeg også. Eller, noen få sekund... Jeg hadde akkuratt fått sovnet i det Emil tenkte han ville stå opp igjen! På´n igjen - mat, kos og lek (trodde jeg). 

  Denne gang ville Emil teste grensene mine. Se hvor han har meg. Så han slo seg vrang uansett hva jeg prøvde. Maten gikk ikke fort nok, leken var for kjedelig, kos var ikke akseptabelt, bleieskift gjorde ingen forkjell på humøret og alt var galt! Jeg fikk matet han og skiftet bleie, og bestemte meg for å gå en liten tur i finværet. Han roet seg heldigvis etterhvert. Vi gikk en tur på en god time, som inkluderte et besøk på frisørsalongen til mamma´n til Emil. 

  Da vi kom hjem igjen, ble Emil ganske trøtt og sliten. Vi lekte en liten stund før han bestemte seg for å prompe litt. Jeg tenkte at nå måtte jeg finne frem munnbindet igjen og manne meg opp. Prompene kom på rekke og rad. Shit, dette blir bæsj-oppover-ryggen bleie, tenkte jeg! Men neida, Emil skulle nok bare sjekke reaksjonen på pappa. NO POOP!

  Nå på kveldingen fikk Emil mye kos av mamma, slik at jeg fikk slappe litt av. Jeg fikk laget meg en ny header til bloggen, og endret litt på designet. What do you think?

  Alt i alt vil jeg si dagen var ganske varierende. Dette blir noen fine to og en halv måneder! :)

  Les mer i arkivet » Mai 2015 » April 2015 » September 2014
  hits