• Pappa Larsen

  3

  Blekk i huden

  • Publisert 30.04.2015 klokka 13:17
  • Kategori: Pappa

  Blekk i huden - høres ganske brutalt ut...

  Jeg tenkte jeg ville skrive et lite innlegg om tatoveringer., fordi jeg selv har en god del blekkflekker på kroppen. Jeg personlig kan si at jeg ble "avhengig" av tatoveringer fra første piece jeg tok da jeg var 18 år gammel. Det er noe med følelsen av 10-20 nåler som penetrerer huden din med blekk, samt å se hvordan tatoveringen former seg etter hvert! Den dag i dag har jeg 4 (+3) tatoveringer. Hva de +3 er, finner du ut senere i teksten : )

  Min første tatovering var "Veritas", som betyr sannhet på latinsk. Dette kommer fra en av favorittfimene mine som er The Boondicks Saints, hvor to brødre har tatovert Veritas Aequitas (rettferdighet) på langefingeren. Et ord på hver bror.

  Den andre er en vikingbasert tatovering som er plassert på venstre overarm. Denne ble faktisk tegnet av min kjære, Linn! Bakgrunnen for denne er at jeg er interessert i norrøn mytologi. Denne tok jeg faktisk i Magaluf - noe man egentlig ikke kan se!

  Den tredje er en tatovering som jeg har på leggen, en tatovering som jeg dedikerte til musikk. Jeg spilte nemlig lenge i band, før militutten kom å ødela alt. Men men, tiden i norges største barnehage var en flott tid, med mye lærdom som jeg vokste en del på! Teksten er på gresk og betyr "musikk i mitt hjerte".

  Den fjerde og største er sleeven min, som jeg er veldig fornøyd med! Den tok jeg faktisk rett før jeg skulle inn i millen. Dette er et japansk tema som kalles for koi (selve fisken). 


  Jeg valgte å ikke ta bilde av de +3. de får dere heller se en annen gang.

  Så, de +3... Alle mannfolk har vært på en eller annen form for guttetur... Det har iallefall jeg... Det var her de fantastisk smarte ideene kom. Hva med en prikk på ankelen som kan symbolisere jordkloden sett fra mars? Hva med mine to initialer på brystet, og sist men ikke minst, hvor kuuuult er det ikke med en bart på fingeren? Jaja, mange vil tro at jeg angrer på disse, men det gjør jeg faktisk ikke : ) En av de fine tingene med tatovering, er at dem minner deg om noe. Disse tre minner meg om guttakrutt og moroheter!

  Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke er ferdig med tatoveringer. Det neste prosjektet blir noe dedikert til Emil. Kanskje et portrett sammen med navn og fødselsdato : )

  Tatoveringens rykte

  Man hører ofte at tatoveringer forbindes med kriminalitet, at man avvises fra jobbintervju osv. Jeg har personlig ikke opplevd å gitt et dårlig inntrykk på grunn av tatoveringene mine. Hvis folk reagerer på tatoveringene mine, er det kun positive kommentarer. Enkelte folk lever enda i gamledager, hvor det kun var kriminelle og sjømenn som gikk rundt med tatoveringer! Men hallo, vi lever i 2015 der over 50% av befolkningen har en form for tatovering. 

  Jeg skjønner godt at folk reagerer på mennesker som har tatovering på hodet og hals. Dette kan kanskje se litt skremmende ut. Men som regel, det finnes alltid en tanke bak en tatovering. 

  Når jeg tatoverer meg, tenker jeg ikke på hva andre folk synes, men på meg selv. Det er min kropp, mine penger og mitt valg. Jeg har blitt enig med meg selv, eller... blitt enig med kjæresten om å ikke bli fulldekket.

   

  Hva er dine tanker rundt tatoveringer?

  Har du noen selv?

  Gode/dårlige erfaringer med tatoveringer?

  4

  Det å være småbarnspappa

  • Publisert 29.04.2015 klokka 18:24
  • Kategori: Historen
  God kveld
  Jeg ble spurt om jeg kunne skrive et innlegg som omhandlet det å være småbarnspappa. Dette er selvfølgelig noe jeg kan gjøre, spesielt fordi dette er en pappablogg. Jeg er redd for at innlegget kan bli ganske langt, men det er opp til deg hvor du vil stoppe for å spise, gå på do, gjerne sove, for så å fortsette : ) Jeg skal prøve å holde meg til en kort versjon. Hvis jeg skal beskrive det med noen få ord, ville jeg brukt ord som lærerikt, morsomt, krevende og kjærlighetsfult!
  Emil ble født 31. august 2014, som er hele 8 måneder siden! Jeg føler selv at jeg nettopp "fødte" han! Jeg starter historien med dag en, så får jeg heller hoppe litt frem i tid etter hvert.
  Pappa´s følelser under fødsel
  Jeg husker enda alle timene på sykehuset i detalj, men så close skal jeg ikke gå. Jeg husker spesielt timene på fødestua - noen flotte minner, samt noen som ikke var så fullt flotte. 
  Timene hadde gått med følelse av å ikke kunne gjøre noe, ikke hjelpe den stakkars, tapre kjæresten som lå i sykesenga. Det eneste lille jeg kunne bidra med var å skaffe henne kaldt drikkevann, stryke en gjennomvåt klut i pannen hannes og komme med trøstende ord. Disse timene på sykehuset er ikke noe en pappa liker veldig godt. Helt til barnet kommer selvfølgelig. 
  Plutselig kom det et hode, ryggen og så plopp, der va hele Emil ute. Her ble følelsen av ubrukelighet tatt bort, og en fantastisk gladelig følelse strømmet gjennom kroppen! Det var nå tanken slo meg, "Jeg er blitt far!" Fin følelse! 

  Her er Emil bare noen få minutter gammel!

  Nybakt småbarnspappa
  De første dagene var jeg veldig forsiktig og redd for alt. Som alle andre, følte jeg at Emil kunne knuse bare jeg tok på han. Men dette gikk relativt fort over. Jeg ble vant med å holde han, mate han og kose forsiktig med han. 
  Jeg var så stolt da jeg trillet han i vognen, tenkte at DETTE har jeg vært med på å skapt! 
  De første ukene gikk ikke til så mye annet enn kos og søvn. Et spedbarn sover ekstremt mye! Det var selvfølgelig en stor overgang fra "festlivet" og det vanlige livet til pappalivet. Man fikk plutselig ikke så mye tid til å bruke på seg selv og venner lengre. 
  Opplært pappa
  Etter noen uker begynte jeg å få roen på det meste! Eller, det er egentlig ikke så veldig mye som skjer de første ukene. Jeg kan si jeg ble god på å bade han, skifte TISSEbleie (jeg er ikke noe særlig stor fan av de bleiene med surprise oppi), og generelt bare kose med han. Jeg holdt på å si at jeg hadde blitt god på å mate han, men det tok mamma seg av. Det er ikke mye morsmelk i mitt bryst. Men som man sier, puppen er både for småbarn og pappa´en - Kartongen er for begge, men innholdet er kun for barnet! 

  Månedene gikk...
  - Utrolig fort. Plutselig var Emil blitt noen måneder, og mer kunne jeg bidra med! Nå kunne jeg (endelig) begynne å få mate han med morsmelkerstatning. Jeg kunne også begynne med å leke litt forsiktig med han. Det gikk mange timer med lek og moro. Og ikke minst, bleiene overrasket gang på gang. Man kunne aldri vite hvilken farge som var produsert. Som noen av dere sikkert vet, så har jeg en liten surprise-bleie-skrekk. 
  Emil begynte tidlig og like å kjøre bil. Når pappa kjørte, satt Emil å studerte verdenen som var utenfor bilvinduet - alltid like spennende!

  Hverdagen som daddy
  Jeg har nå vært pappa i 8 måneder, og stortrives! Ingen dag er lik, og nye sprell og morsomheter dukker opp hver dag! Det er spesielt morsomt nå når kidden har utviklet sin egen personlighet. Emil har til og med forstått hva "nei" betyr, og viser dette med dådyrblikk sammen med litt sutrelyder. Utrolig herlig : )
  Jeg er nå ute i pappapermisjon, dette er faktisk dag nr. 3. Jeg har ikke hatt Emil for meg selv så menge timer før, så dette er spennende! Men ja, kan beskrive litt hvordan dagene har vært til nå, sånn helt basic.
  Dagen starter som regel rundt 08:00 tiden, hvor Emil sparker meg på brystet. Opp å hopp! Ny bleie blir skiftet og mat blir laget. Etter dette er han som regel veldig fornøyd, og klar til å leke litt. Etter leking, latter og moro blir Emil trøtt og vil ta seg en liten lur. Etter luren er det ny bleie og ny mat som står for tur. Det har vært fint vær hele uka så jeg har gått en lang spasertur med Emil, vi har til og med hilset på sauene. Dette var spennende. 
  Når vi kommer hjem igjen, er Emil sliten etter all observeringen at han bestemmer seg for å ta en lur til! Gud for et deilig liv!
  Vi har ikke hatt sjangs til å finne på noe spesielt, fordi vi ikke har bil enda. Så mye av tiden foregår i hjemmet, eller ute på tur i nærområdet.
  Jeg valgte å ikke nevne enkelthistorier i innlegget, men heller ta en etter en i enkle innlegg : ) 
  Håper dette forklarte litt av min hverdag som småbarnspappa. Bare still spørsmål om du lurer på noe!
  6

  Nytt design

  • Publisert 29.04.2015 klokka 12:18
  • Kategori: Design

  Hei! 

  Da har jeg atter en gang fått meg nytt design på bloggen. Er ganske fornøyd med resultatet, så dette er noe som jeg ikke kommer til å endre på en god stund : ) Designet er utviklet av RRH Webdesign

  Det er godt med litt alenetid når gubben sover. 


  Haha, digger stilen hans!

  Jaja, har dere noe spesielle ønsker om hva jeg skal blogge om? Noe dere savner kanskje? Kommentèr! : )

  Sist men ikke minst, hva synes dere om bloggen?

  2

  Leiligheten og kommende prosjekter

  God kveld!

  Dagen i dag startet ganske rolig, som vanlig rundt kl. 08:00. Emil var en annen person i dag, en veldig blid og fornøyd gubbe! Alt gikk som en lek.

  Vi har egentlig bare gjort det vanlige i dag, ikke noe annet enn kos og lek. Været var jo flottings i dag også, så vi tok oss en liten spasertur nede i Vikevåg sentrum. Utenom dette, når Emil tok sine rutineminutter på puta, styret jeg på i leiligheten. For dere som ikke vet det enda, kjøpte jeg og Linn ny leilighet nå nylig. Leiligheten er stasjonert på Rennesøy, like ved Vikevåg sentrum. Størrelsen er 77 kvm og har to soverom.   Her ser man deler av kjøkkenet. Ganske grei størrelse, med mindre man skal være flerne kokker.  Her er stuen. Er ikke 100% ryddig, men godt nok! (:

  Jeg gidder ikke å poste bilder av hele leiligheten enda, fordi det fortsatt finnes litt rot rundt om i rommene. Men skal nok få det til i nærmeste fremtid! 

  Leiligheten var malt med hvit i alle rom. Vi synes det ble litt for "sterilt", så vi bestemte oss for å male noen av veggene. Som dere ser på bildet av stuen, malte vi TV-veggen grå, noe som skaper litt mer dybde. Ble ganske fornøyd med det! På Emil sitt soverom har vi malt den ene veggen lyseblå, som matcher lampen han har i taket. Slenger med et bilde her også!
  Hvis man ser nøye etter, ser man at skille mellom vegg og tak er litt unøyaktig malt. Dette tenkte jeg å fikse med noe fugemasse. Når den dagen kommer, er an annen ting, haha! Den andre veggen som er malt, er plassert i The Master´s room. Her valgte vi å male sengeveggen lilla. Ble ganske fancy 8)

  Kommende prosjekter

  Jeg har noen få prosjekter som jeg vil få unna i pappapermen, om Emil tillater meg. Det ene prosjektet er å bygge to levegger ute på plattingen. Når det først blåser her på Rennesøy, blåser det storm! Har ikke telling lengre på hvor mange ganger vi måtte løpe etter hagemøblene. Så dette vil gjøre susen mot sommeren.

  Det andre prosjektet er å bygge matchende spisebord og stuebord. Har en plan i hodet hvordan disse skal se ut. Kraftige materialer, som jeg setter sammen som en bordplate, med kryssbein. Jeg tenkte å poste steg for steg på prosjektene på bloggen når den tiden kommer.

  Det siste er å bygge opp en liten vegg, foran kjøkkenveggen (mot stuen). Det er bare snakk om at den går ca. 30 cm over benkeplaten. Det ligger to grunner bak dette. Kjøkkenvasken er nemlig plassert på denne siden, noe som betyr at hvis vi tar litt for hardt i vannmengden, kan dette sprute ut på parketten. På toppen av denne veggen vil jeg sette på en matchende bordplate (en del smalere selvfølgelig). I senere tid tenkte jeg å kjøpe inn et par barstoler som kan stå på denne siden av kjøkkenet. Etter dette er fikset, vil jeg montere kjøkkenpanel på veggene bak kjøkkenet. Må si det er litt irriterende å hele tiden vaske de hvite kjøkkenveggene etter man har laget mat.

  Jaujau, vi får se hvordan prosjektene blir seende : )

  1

  Første dag i permisjon

  • Publisert 27.04.2015 klokka 20:17
  • Kategori: Hverdag

  Hallo på do!

  Da var første dag i permisjonen snart over. Må si det gikk overraskende bra! 

  Dagen startet kl. 07:30 med at Emil begynte å klore/sparke meg på brystet. Det dumme er at jeg ikke hadde klippet tåneglene hans på noen dager, så det var ikke noe særlig behagelig å våkne med kloremerker på brystet, men men - MY BAD! 

  Jaja, jeg våknet til og tenkte at jeg måtte reise meg ut av sengen for å varme noe melk, samt å skifte bleie. Bleien var ikke noe "Shang hai surprise", så den gikk fort unna! Etter frokost, kos og lek begynte Emil å bli trøtt, så jeg la han nedpå igjen. Her var jeg så smart at jeg grep sjangsen til å ta noen minutter på puten jeg også. Eller, noen få sekund... Jeg hadde akkuratt fått sovnet i det Emil tenkte han ville stå opp igjen! På´n igjen - mat, kos og lek (trodde jeg). 

  Denne gang ville Emil teste grensene mine. Se hvor han har meg. Så han slo seg vrang uansett hva jeg prøvde. Maten gikk ikke fort nok, leken var for kjedelig, kos var ikke akseptabelt, bleieskift gjorde ingen forkjell på humøret og alt var galt! Jeg fikk matet han og skiftet bleie, og bestemte meg for å gå en liten tur i finværet. Han roet seg heldigvis etterhvert. Vi gikk en tur på en god time, som inkluderte et besøk på frisørsalongen til mamma´n til Emil. 

  Da vi kom hjem igjen, ble Emil ganske trøtt og sliten. Vi lekte en liten stund før han bestemte seg for å prompe litt. Jeg tenkte at nå måtte jeg finne frem munnbindet igjen og manne meg opp. Prompene kom på rekke og rad. Shit, dette blir bæsj-oppover-ryggen bleie, tenkte jeg! Men neida, Emil skulle nok bare sjekke reaksjonen på pappa. NO POOP!

  Nå på kveldingen fikk Emil mye kos av mamma, slik at jeg fikk slappe litt av. Jeg fikk laget meg en ny header til bloggen, og endret litt på designet. What do you think?

  Alt i alt vil jeg si dagen var ganske varierende. Dette blir noen fine to og en halv måneder! :)

  1

  Comeback!

  • Publisert 19.04.2015 klokka 16:02
  • Kategori: Blogg

  Javell kjære lesere :)

  Som dere sikkert er klar over, er det en god stund siden sist jeg skrev noe i bloggen. Grunnen for dette er at jeg rett og slett ikke har hatt tid og anledning til dette. Men i 2015 switcher dette om fullstendig! :))

  Jeg skal ut i pappapermisjon 27. april, så satser på å få oppdatert bloggen en god del da. Jeg kan ikke garantere at det kommer ut nye innlegg hver dag, jeg har forsåvidt en liten krabat å styre med! 
  Jeg er selv spendt på hvordan dette vil gå, så dette kan bli en spennende blogg etter hvert, haha!

  Jeg kan selvfølgelig røpe hva som er permisjonens mål:

  • Emil skal lære å si "pappa" som første ord.
  • Jeg skal bli verdens beste pappa på bæsjebleieskift!
  • Jeg skal lære Emil kunsten om damer!
  • Jeg skal lære Emil å krype, kanskje lære han å gå!
  • og mye mer...

   

  Stay tuned!
  Les mer i arkivet » Mai 2015 » April 2015 » September 2014
  hits