• Pappa Larsen

  3

  IKEA-glede!

  • Publisert 30.05.2015 klokka 21:58
  • Kategori: Hverdag

  Mange tror at menn ikke kan fordra IKEA, mange menn prøver å skjule sannheten. Jeg kan innrømme at jeg faktisk er ganske glad i IKEA! Mye av grunnen for dette er nok at når jeg handler der, kjøper jeg som regel diverse ting som må monteres. Lego for mannfolk! Hvem er vel ikke glad i Lego? Jeg har iallefall ikke vokst bort fra det, og jeg gleder meg til Emil skal begynne å bygge Lego med pappa!

  Tilbake til shoppingen! Vi var på IKEA i dag for å handle inn en arbeidspult, der jeg kunne ha mitt eget lille kontor. Men når man handler på det store varehuset, kommer man alltid ut med en haug med duppeditter som man egentlig ikke visste man trengte. Og ja, vi var en av dem som gikk i IKEA-fellen! Nok om det... Jeg er iallefall fornøyd med dagens fangst! Et av hovedkjøpet, utenom arbeidspulten var et utrolig kult bilde delt i tre. Dette skapte et helt annet inntrykk av stuen, litt mer dybde. 

  Jeg sitter her og vurderer om mellomrommet mellom bildene kanskje er litt for stort(?)

  Fokuser på bildene, ikke tigeren!  Den perfekte arbeidsplass! Ser for meg mange bloggtimer på denne benken her!

  Nå som shoppingen OG monteringen er fullført, sitter jeg her atter en gang og tenker på hva jeg skal gjøre! Nå er jo all moroa over. Jeg tror jeg må søke meg jobb som IKEA-montør... Tenk deg å montert alle utstillingsvarene i varehuset. Uff nei, da hadde det nok ikke vært så moro lengre. Jeg får ha det på hobbybasis!

  Takk til IKEA!

  PS! Dette er ikke et sponset innlegg. 

  Følg Pappa Larsen på Facebook HER!

  2

  Kontrakt for Bygdebladet

  • Publisert 29.05.2015 klokka 11:04
  • Kategori: Avis

  Da har jeg nettopp kommet hjem igjen etter et koselig møte med Bygdebladet. Nå har jeg, som noen av dere allerede vet, skrevet under en kontrakt for å blogge for Bygdebladet. Dette innebærer at jeg etterhvert får ny blogg med ny adresse, men alt dette vil jeg informere om på denne bloggen før jeg starter den andre. 

  Ingenting vil bli endret, utenom adressen og evt. design. 

  Fordelen å starte et samarbeid med Bygdebladet er at jeg automatisk får et mer bredt spekter av lesere, og at jeg får promotering via avisen. Dette er selvfølgelig en stor motivasjon for meg, det å vite at jeg "må" blogge for å ikke hisse opp leserne, jeg er mest glad i fornøyde lesere. Dette blir spennende!

  Jeg kommer mest sannsynlig til å reposte de mest populære innleggene i den nye bloggen, men dette er noe jeg legger inn før jeg publiserer bloggen. Derfor er dette noe som ikke vil irritere dere som allerede har lest innleggene. Det ligger alltid et nytt og fresht innlegg på toppen!   Jeg håper dere vil fortsette å følge meg og Emil på den nye bloggen som kommer! 

  Facebook-siden min vil være den samme! Så gjerne ta en titt HER.

   

  0

  Pappabryst = god søvn!

  • Publisert 27.05.2015 klokka 15:14
  • Kategori: Hverdag

  Alle små barn har noen timer de bruker på søvn på dagen. Emil sover fra 19-20 tiden på kvelden til 8-9 tiden om morgenen, dette er hovedsøvnen til kidden. Utenom disse timene om natten, bruker han å sove noen timer på dagen også, alle superbarn trenger litt ekstra supersøvn. Han pleier å ta seg en liten lur mellom frokost og lunsj og mellom lunsj og middag. Bare for noen uker siden sov Emil alt fra 2-3 timer mellom måltidene. Derfor fikk pappa også tid til å sove, og lade opp til han våknet igjen. 

  Nå i det siste bruker han bare å sove maks 40 minutter mellom måltidene, noe som betyr at pappa ikke har sjangs til å prøve å ta seg en lur sammen med Emil. Jeg trenger nemlig noen minutter bare på å sovne. Jeg er ikke så heldig som de som klarer å sovne på sekundet! 


  Slenger med et gamelt sovebilde av pappa og Emil.

  Det jeg vil frem til, er at jeg satt stor pris på de timene jeg fikk av søvn på dagen. Grunnen for dette er at jeg selv har dummet meg ut. Jeg legger meg som regel ikke før i 24-1 tiden på kvelden, for deretter å stå opp i 8-9 tiden. Dette er tydeligvis for få timer søvn for pappakroppen min! Men jeg vil jo ha noen timer sammen med kjæresten, uten å hele tiden passe på Emil. Viktig med noen kvalitetstimer med madamen!

  Nå som Emil kun har sovet noen få minutter pr søvn, får ikke pappa noe søvn på hjertet. Det jeg nylig fant ut, var at Emil sover utrolig godt inntil pappas bryst på dagen. Dette fant jeg ut en dag jeg var utrolig trøtt og sliten, og skulle prøve å legge meg sammen med Emil... Jeg tenkte at noen minutter søvn var bedre enn ingen søvn! Jaja, vi sovnet og vi sov utrolig godt... Plutselig våknet jeg i sjokk, "hvor lenge har vi sovet?", "hvorfor er Emil så rolig?"... Jeg så på klokka, og regnet meg frem til at vi hadde sovet i 3 timer! Utrolig hva et pappabryst kan gjøre. Kanskje brysthårene hypnotiserte Emil i søvn, og fortsatte å hypnotisere mens han sov, slik at han skulle sove lengre? Vanskelig å si, men jeg var iallefall fornøyd med søvnen!

  Men en dag tar nok dette også slutt... Jeg må innse at jeg må legge meg tidligere på kveldene!

  Har du sjekket ut Facebooksiden min? Du finner den HER!

  0

  NAV i et nøtteskall

  Jeg hører ofte mange utrolige historier om NAV, men om de er sanne er en annen ting. Man hører mye om at de har "noen års" behandlingstid, at de "mister" innsendte dokumenter osv. Listen er lang. Her er min lille erfaring med NAV.

  Jeg har aldri vært borte i NAV før nå, med tanke på foreldrekvoten i pappapermisjonen. Dette betyr jo også at jeg ikke hadde noe erfaring med NAV. Jeg må innrømme at mitt førsteinntrykk av NAV var positivt, før jeg selv skulle bli en av disse "nav´erne"

  Det startet noen måneder før jeg skulle ut i permisjon. Jeg gikk inn på NAV sine sider for å lese meg litt opp til hvordan dette fungerte. Her stod det svart på hvit at behandlingstiden var seks uker i Stavanger-området. Okay tenkte jeg, da har jeg relativt god tid til å skrive søknad og skaffe all dokumentasjon. Jeg fylte inn alle søknader/dokumenter som stod oppført på hjemmesiden deres, inne på brukeren min. Etter to-tre ukers tid fikk jeg brev fra dem - Jippi tenkte jeg, dette gikk fort! Men neida, her stod det nemlig at jeg manglet to dokumenter i søknaden, men jeg hadde jo fylt inn alt på "checklisten" på brukeren min inne på NAV.no. Nå måtte jeg handle kjapt om jeg skulle få motta vedtaket fra NAV før permisjonen startet.   Jeg sendte inn de resterende dokumentene, og hørte ikke noe mer fra NAV. Dagene gikk og permisjonen nærmet seg med stormskritt! Plutselig var uken kommet, og det var bare noen få dager igjen før jeg skulle ut i permisjon. Jeg ringte NAV og fortalte hvordan situasjonen var og at det hastet! Hun i andre enden av telefonen forklarte at jeg bare skulle gå ut i planlagt permisjon og vente på vedtaket.

  Dette var noe jeg gjorde, fordi jeg måtte! Fruen skulle ut i jobb, og Emil kunne ikke begynne i barnehagen så tidlig! Ukene gikk, nærmere sagt syv uker etter jeg sende søknaden. Jeg tok på ny kontakt med NAV og forklarte situasjonen. Her ble det sagt at søknaden enda er til behandling, ikke under behandling, men TIL! 

  Jeg begynte å stresse med tanke på foreldrekvoten. Vi har huslån, et barn og to voksne liv å fòre!   Ni uker etter jeg sendte søknaden tok jeg kontakt på ny! Her forklarte jeg med en litt strengere tone at ting måtte begynne å skje. Det står beskrevet at behandlingstiden er på seks uker, så hvorfor i all verden sitter jeg her, ni uker etterpå og venter på svar! Han som tok telefonen denne gang forstod heldigvis alvoret, og hadde sympati med oss. Han skrev en klagemail til NAV Rogaland om at saken min hastet! Dagen etter var lønnen plassert på kontoen min, og noen få dager etter kom vedtaket i posten.

  Jeg synes det er ganske utrolig at det egentlig tar en halv dag å behandle en slik søknad, men alikevell drøyer de det til opp til ni uker! Om NAV sliter med mannskap, hvorfor ikke utlyse nye stillinger? NAV skal da kunne matche forespørselen. Rema ser for eksempel hva kunden kjøper mest av, derfor sørger de som regel for at hyllene er fylle av dette produktet! Hvorfor kan ikke NAV ha en liten intern undersøkelse, der de finner ut hvor mange saksbehandlere de trenger til å fylle behovet... NAV er en viktig del av samfunnet, derfor skal de heller ikke svikte!

  Dette var mitt første møte med NAV, og håper at et eventuelt andremøte kan være hyggeligere!

  Har du sjekket ut Facebooksiden min? Du finner den HER!

  0

  Bursdag og kakesmaking

  • Publisert 25.05.2015 klokka 20:14
  • Kategori: Bursdag

  I dag har vi vært i 5årsdag til kusinen til Emil. Mye bra kaker, inkludert min! 

  Vi prøvesmakte på kaken på lørdag sammen med farmor og farfar, og den ble godt tatt i mot! Jeg ble faktisk imponert over mine bakerkunster. Ikke bare smakte den godt, men den så fin ut også. Det eneste som kan sees på som et minus, eller et pluss for oss vokse var at jeg ikke tok nok melis (det stod nemlig ikke beskrevet i oppskriften). Derfor ble kremen i kaken litt mer osteaktig. Ingenting galt i det, fra min side!

  Vi tok sjangsen på å lagre kaken i kjøleskapet til i dag, for å servere den i bursdagen. Folkene som tok sjangsen på å smake kaken, ga meg skryt for smaken. Kanskje jeg burde vurdere yrket mitt? Hadde vært fint å bakt kaker i hverdagen!

  Jeg kan iallefall si at dette ikke var den siste kaken jeg bakte. Neste kake blir vel til Emil sin 1årsdag! 

  - Vi bakes!

  Lik facebooksiden min om du vil følge meg og Emil videre! Den finner du HER!

   

  0

  Kidden flørter allerede!

  • Publisert 24.05.2015 klokka 18:11
  • Kategori: Øyeblikk

  Emil har begynt å øve seg på noe som vi menn synes er viktig. Enkelte mannfolk lever av dette, mens andre kun kan gjøre dette en gang, for så å være fornøyd. Hvordan Emil vil bruke dette er vanskelig å si, men håper at fornuften spiller inn. Emil har nemlig begynt å øve seg på å sjekke damer. Teknikker, ord, ansiktsuttrykk.

  Vi var heldig som fikk det på film, filmet fra mobil med frontkamera. Emil har alltid likt å se på bilder av seg selv, han begynner å smile umiddelbart. Kanskje han rett og slett tok det gamle trikset hvor man sitter i speilet og øver seg på hvordan man skal gå frem. Smart gutt! 

  Han bruker ord som "oh yeah", hever på øyenbrynene og bruker et flørtende blikk. 

  video:img0522

  Jeg må si meg stolt som pappa av at sønnen min på snart 9 måneder allerede har begynt å tenke på fremtiden med damer. Uten damer i hverdagen, duger mannfolka ikke!

  Lik facebooksiden min om du vil følge meg og flørtende Emil videre! Den finner du HER!

   

  1

  Pappas første homemade kake!

  • Publisert 23.05.2015 klokka 15:12
  • Kategori: Bursdag

  Da var utfordringen unnagjort, og jeg ble meget fornøyd med resultatet... foreløpig! Jeg har ikke tatt sjangsen på å smakt på den enda. Vi skal til farmor og farfar i kveld, og vi valgte derfor å spare den til da, slik at flerne fikk smake på underverket mitt. Det var iallefall det Linn foreslo. Om det var derfor, eller om hun ikke tør å smake vet jeg ikke.

  Nå er iallefall kaken i boks, og står serveringsklar i kjøleskapet.

  Hovedingrediensen i kaken!

  Uff, mer arbeid enn jeg hadde forventet. Det å skille kjeksen fra kremen tok litt tid kan man si. Etter dette var gjort tenkte jeg at mesteparten av arbeidet var over, men så skulle jeg visst knuse kjeksen til pulverform! 

  Den pene arbeidsplassen til pappa! Legg merke til den flotte kaken!

  Her snakker vi kake til ypperste kvalitet *håper jeg*  Emil var en viktig ressurs i bakingen! Han tok på seg ansvaret til å dømme bakingen til pappa. Fortelle når det var nok pisking, nok røring og nok av alle ingrediensene. Hadde det ikke vært for Emil, ville kaken sett ut som et sprengt gresskar!

  Nå venter jeg i spenning på å høre hva den smakte!

  Lik facebooksiden min om du vil følge meg, Linn og Emil videre! Den finner du HER!

  0

  Rosemat og Omaggio

  • Publisert 23.05.2015 klokka 09:55
  • Kategori: Bursdag

  Da Linn kom hjem fra jobb i går, stod presangen hennes klar på spisebordet. Jeg fikk desverre ikke tid til å lage kake til henne, og skal derfor gi henne en "to-dagers-bursdag" med kake i dag! Det litt dumme med den ene delen av presangen var at jeg burde vært mye tidligere ute med å få kjøpt den! Produktet har nemlig vært på bestillingsliste siden desember i fjor. Utrolig hvor mye oppmerksomhet en vase kan få! 

  Jeg tenkte at hun måtte få noe på dagen hennes, siden hoveddelen av presangen ikke var klar. Derfor kjøpte jeg en fin bukett med roser og en champis!  Rosene måtte jeg sette i vann i det jeg kom hjem, derfor måtte jeg desverre pakke blomstene ut av den fine pakkedekorasjonen. Når det var gjort, la jeg rosene i en vase og tenkte at det var det. Jeg kastet resterende av poser og innpakkningspapir. Dette skulle jeg jo ikke vært så kjapp med! Det viste jeg nemlig at rosene trenger næringsmiddel, noe som ligger i posen sammen med blomstene du kjøper. Dette visste ikke jeg!

  Linn reddet de dyre rosene med å spørre meg om jeg hadde gitt rosevannet næringsmiddelet. "eeh, hæh?"... Linn begynte derfor å rote i bosset etter den lille posen med rosemat. Det som også dukket opp i bosset, var det fine kortet jeg hadde kjøpt til henne. Jeg hadde selvfølgelig glemt ut kortet, og bare kastet posen hvor rosene OG kortet lå... Hadde det ikke vært for letingen i bosset av selveste bursdagsjenta, hadde hun ikke fått et bursdagskort! Takk gud for at vi har kvinnfolka som passer på oss mannfolk!

  Dagen ble feiret med pizza og kosetid i sofaen foran tv´n!  Lik facebooksiden min om du vil følge meg, Linn og Emil videre! Den finner du HER!

  0

  Krisesituasjoner hemmer sansene!

  Vi satt i rushet, trafikken var uoverkommelig fra alle sider! Emil nektet å spise når vi først var på et kjøpesenter, han ville heller ikke gjøre fra seg bimmelom. Her tenkte pappa at det ville bli krise i det vi skulle sette kursen hjemover. En pappa har alltid rett, og det ble bevist atter en gang. Emil ble akutt sulten, og fikk lyst til å  gjøre fra seg i store mengder.

  Som sagt, vi var "stuck" i trafikken og kom ingen vei. Jeg tok ikke sjangsen på å skifte bæsjebleie i bilen, og måtte derfor vente til nærmeste "en-plass-hvor-de-har-stellerom-plass"... Når man først trenger et offentlig stellerom, er de aldri å finne! Minuttene gikk med intens "au-au gråt" og pappa ble mer og mer frustrert over at jeg ikke kunne gjøre noe. Plutselig dukket det opp et hotell. Takk gud for at hotellene dukker opp når bensinstasjonene ikke gjør! 

  Jeg løp inn i resepsjonen med Emil under armen og ba etter et stellerom. Døren ble låst, bleien ble åpnet, så slo tanken meg "Shit! Jeg glemte halsbuffen!". Der stod pappa i en alvorlig situasjon, helt alene, forlatt på et hotell med en utbæsjet kid! Men men, jeg kunne ikke pakke bleien pent på igjen, for så å late som ingenting. Emil hadde faktisk vondt! Hva gjør ikke en pappa for barnet sitt!?  Sjokkerende nok, med tanke på størrelsen på bimmelommen, jeg la ikke merke til lukten... Kanskje dette hadde noe med instinkt å gjøre? Handling før sansing! Jeg må innrømme at jeg ble stolt over meg selv. Skifte bæsjebleie UTEN halsbuffen montert over nesen! Simsalabim - Superpappa!

  Bleien var skiftet da jeg kom over enda et problem - Emil er sulten! Jeg hadde en ferdigblandet flaske i stellevesken som ble forsøkt gitt bort til Emil for cirka èn time siden. Jeg måtte tenke som en super-pappa! Vi er på et hotell, i et stellerom, sikkert altfor langt fra et kjøkken - tenk! Jeg kom bare på èn ting, fyll vasken med så varmt vann som mulig og la flasken ligge i vasken en liten stund. Flasken ble ikke kroppstemperatur-varm, men iallefall bedre enn en kald flaske - her igjen, krisesituasjon!

  Emil ble fornøyd etter pappastuntet og turen videre hjem gikk som smurt!

  Følg Super-pappa på facebook HER!

  0

  Besøk av Bygdebladet

  • Publisert 21.05.2015 klokka 17:47
  • Kategori: Avis

  I dag har vi vært så heldig å fått besøk av Bygdebladet, en lokalavis som dekker Randaberg, Rennesøy, Kvitsøy og Finnøy. Temaet var pappabloggen og livet rundt den. Det er ganske spennende å få en sånn oppmerksomhet, at en avis faktisk vil skrive om meg og Emil! Vi satt en god stund og snakket rundt det å være gutt og drive en pappablogg i ung alder. Artikkelen kommer ut om en to ukers tid, så jeg oppfordrer alle til å kjøpe Bygdebladet da! Jeg kommer til å poste link på facebooksiden min, som du finner HER.  Emil er ganske rolig og skeptisk til nye ansikt, og det var han i dag også. Som vanlig kom han til seg selv etter hvert, og begynte å "snakke" til damen fra Bygdebladet. Han ble så ivrig at han til og med ville bort til journalisten. Emil er glad i å hilse på damer - pappa er stolt!

  Emil skulle også få smake på vannmelon og druer i dag! Første reaksjon var som vanlig - en "ekkel" grimase og frysninger, men det er alltid like spennende å få smake på ny mat. Jeg gleder meg til den dagen hvor vi skal prøve å la Emil smake på sitron! Jeg kan bare se for meg hvilken reaksjon han vil få... 


  Kanskje en litt sur drue, eller kanskje den var så god at det måtte vises i grimase?

  Jeg vil ikke komme nærmere på hva som ble sagt under møtet med Bygdebladet, det får dere finne ut når artikkelen er ute!

  Ha en flott torsdag!

  0

  Fra fest og moro til pappa!

  • Publisert 20.05.2015 klokka 13:04
  • Kategori: Historen

  Mine år før Emil kom til verden ble dedikert til fest og moro. Hverdagene gikk for det meste i jobb, for så å henge med guttaboys! Mye sprell og morsomheter! Jeg bodde fortsatt hjemme, og hadde ingen bekymringer. Ingen spesielle regninger å betale, sett bort fra mobilregning og eventuelt andre abonnementer, ikke hadde jeg noe spesifikt jeg måtte bruke pengene på. Livet var som en lek, alt gikk på skinner.

  Lønnen var ment for meg, og jeg kunne bruke den akkurat som jeg ville. Derfor gikk mye av pengene til fest og moro, samt diverse småting som jeg ville ha. Jeg kunne gå å kjøpe akkurat hva jeg ville når som helst, helt til lønnen tok slutt. Og så var det på´n igjen neste måned.  Jeg var heller ikke den som var flink til å spare, pengene gikk fortere ut enn det pengene kom inn! Dette er selvfølgelig noe jeg angrer på nå. Jeg kunne vært flinkere med økonomi hvis jeg bare hadde startet med sparing tidligere!

  Men jeg hadde en flott ungdom, der jeg gjorde så å si akkurat hva jeg ville. Levde ungdommer fult ut!

  Nå sitter vi på huslån, diverse andre utgifter og fått et herlig barn! Overgangen var stor, spesielt for meg som var vant til en helt annen livsstil. Emil er nå snart 9 måneder og vi har eid leiligheten i cirka 4 måneder, og jeg stresser fortsatt med økonomien. Fra det å bruke pengene som jeg ville, til å hele tiden passe på at vi har nok penger til alle regninger, lån, mat og diverse andre ting vi trenger i hverdagen er hardt.  De første ukene var selvfølgelig verst. Jeg hadde ingen peiling på hvordan ting fungerte i den voksne verden fult av bekymringer og ansvar. Men nå som tiden har gått merker jeg at jeg blir mer og mer vant til det "voksne livet".

  Stresset og bekymringene er der enda, men ikke i samme grad. Jeg føler at jeg har mer kontroll på diverse ting nå enn det jeg hadde bare for noen måneder siden! Jeg merket fort at livet ikke er en lek, og at man faktisk må slite for å leve godt. Jeg kan ikke gå å kjøpe et dyrt smykke til Linn lengre, uten god planlegging og gjennomgang av månedlige utgifter. Livet er blitt mer komplisert.

  Det hender selvfølgelig at jeg tar meg et par pils med gutta fortsatt, men ikke i samme grad og heller ikke like ofte. Det er klart at jeg ikke har samme penger nå som jeg hadde før. Nå finnes det nemlig prioriteringer. 

  Jeg sier ikke at jeg er misfornøyd med "det nye livet". Tvert om! Jeg er mega fornøyd med at vi sitter her med en fantastisk sønn, vi eier en leilighet, vi har rett og slett vokst opp. En gang måtte det jo skje, og jeg er fornøyd med at jeg tok valget såpass tidlig.  Jeg elsker dere, Linn og Emil!

  Lik facebooksiden min om du vil følge meg, Linn og Emil videre! Den finner du HER!

  1

  Topp 5 ønsker

  • Publisert 19.05.2015 klokka 17:20
  • Kategori: Lek og moro

  En pappa har alltid ønsker til sin sønn, forkjellige gjenstander sønnen burde ha i hus. Jeg tenkte å skrive ned min topp 5 liste med ting som jeg synes Emil skal få eie med tiden. Nå skal jeg selvfølgelig ikke begynne å ramse opp ting jeg synes han skal ha opp gjennom livet, men de første årene hans. Dette er altså ønskelisten til Emil, OM pappa fikk lov til å skrive den. Listen er sett bort fra ting som vogn, bilsete osv...

  1. Det første pappa vil at Emil skal ha, er selvfølgelig Stavanger Oilersdrakt! Dette er et must når vi skal på Oilers kamp. Hva er vel herligere enn å se en baby iført drømmelagets drakt? Jeg har planer om å skaffe han en Vikingdrakt også, men tror ikke Bessen blir så fornøyd da! Branndrakt OG vikingdrakt...? Emil kan ikke heie på to fotballag. Men som jeg tenker, Viking og Brann er jo ikke i samme liga lengre, så det må det vel være lov med begge draktene? Klart Emil skal bli en av Vikinghordene!

   

  (Bilder: Vikingbutikken.no, Brann.no og Aftenbladet.no)

  2. En annen ting Emil må ha er gatas tøffeste "elbil". Her finnes det utrolig mange varianter og merker, men den som pappa vil ha er Mercedes Benz G55 AMG. Det tøffe med disse typer elektriske biler er at pappa kan løpe bak med fjernkontroll for å passe på at kidden ikke krasjer, utrolig kult! Det dumme er at de er ganske dyre, så det må bli en gave sammensatt av flere personer. Men en dag skal Emil få kjøre en slik en!


  (Bilde: Bedreleker.no)

  3. Emil skal også få trommer, noen som er beregnet på barn selvfølgelig! Jeg hadde blitt glad om Emil fulgte fotsporene til pappa, og blitt trommis. Ser for meg stunder der vi sitter over hverandre på hvert sitt trommesett og koser oss med rytme og musikk. Om Emil ikke velger å bli trommis, håper jeg iallefall at han begynner med noe innen musikk!

  4. Emil er utrolig glad i å hoppe, og det er ikke lenge til han hopper ut av hoppestolen! Derfor blir det en stor prioritet og anskaffe en trampoline i nærmeste fremtid. Sikkerhetsnett er et must!

  5. Sist, men ikke minst! Stort svømmebasseng, der jeg, mamma og Emil kan bade og kose oss samtidig! Bare tanken er nedkjølende deilig... Det å bare dra på seg speedoen en varm sommerdag og gå ut å leke i vannet med Emil. Slippe å dra ned til stranden hver eneste dag. Jeg er også imponert over prisene på disse bassengene. Man får nemlig et relativt stort basseng til hele familien til under tusenlappen!

  Listen er uendelig mye lengre, men det ville blitt uinteressant å lese et blogginnlegg på flerne sider!

  Lik facebooksiden min om du vil følge meg og Emil videre! Den finner du HER!

   

  0

  Home sweet home

  • Publisert 19.05.2015 klokka 11:03
  • Kategori: Lek og moro

  Da er vi kommet oss hjem igjen, etter en koselig 17. maihelg hos svigers! Ferge- og bussturen gikk som smurt, atter en gang. Rolig og tålmodig gutt er alltid godt å ha med seg på langtur. Slenger med noen bilder som beskriver sinnstilstanden til Emil under turen.
  Det er ikke bare bare å ta buss i 4 timer i bilstol, så Emil satt nok stor pris på å komme seg ut av stolen, å få sovet litt i armkroken til mamma.

  "Borte fra, men hjemme best". Det er alltid godt å komme hjem etter noen dagen borte fra heimen. Det eneste som er et minus er at det ligger litt arbeid bak det å komme hjem igjen. Mye klesvask, handle inn ny mat, ta knekken på hybelkaninene IGJEN, vaske og koke flasker, skåler og bestikk til Emil, betale regningene som ligger fint èn etter èn i postkassen osv... Men men, noe må en far gjøre når han er i permisjon og Emil sover. 

  Lik facebooksiden min om du vil følge meg og Emil videre! Den finner du HER!

  3

  16. mai og nasjonaldagen!

  • Publisert 17.05.2015 klokka 22:47
  • Kategori: 17. mai

  Jeg har vært litt travel de siste dagene, og har derfor ikke hatt anledning til å skrive noen innlegg i bloggen. Beklager til dere som føler dere sviktet og oversett! Men sannheten er at jeg er forferdelig glad i dere hele gjengen! Jeg lovet å skrive et innlegg som både handlet om 16. mai og nasjonaldagen, så dette skal jeg holde!

  16. mai ble en finere dag enn det værmeldingene hadde spådd, det var nemlig sol i Bergen, bortsett fra de få dråpene som falt på kveldingen! Derfor var det ekstra stas å dra på fotballkamp. Det dumme var at det var "feil" fotballag. Jeg som er siddis heier selvfølgelig på Viking fk, men nå som Brann har rykket ned stiller jeg gjerne opp på kampene deres for å heie dem opp i tippeligaen igjen. Ingen kamp er som Viking-Brann!

  Brann - Nest Sotra, 2-2.

  Men må si jeg ble imponert over kvelden på Brann stadion! Over 17.000 tilskuere, utrolig mye engasjement blant fans fra begge sider, spennende kamp og ikke minst, sitte-på-stadion-å-se-fotballkamp-vær! Men, om jeg egentlig heiet på Brann var en annen ting! Kristoffer Larsen (brannspiller) var min største favoritt, ikke bare fordi han scooret begge målene til Brann og desidert var banens beste spiller, men at han heter Larsen! Hallo!?

  Men fotballgutten inne i meg var ikke tilfredsstilt før vi kom tilbake til Bessen og mormor! På tv stod nemlig Viking-Start på skjermen. Og hva er vel bedre enn seier til gullaget, når jeg syndet med å være på Brann stadion, UTEN gullaget - VIKING! 


  Gullgutten som fikk "reservelag-drakt" av Bessen! Men han måtte nøye seg med kampen foran tvskjermen.


  "Fornøyd" tilskuer iført Brann-genser! Hvor langt går man ikke for kjærligheten?


  17. mai var også en dag hvor regnet holdt seg borte. Iallefall når vi oppholdt oss utendørs. Det var første gang jeg feiret 17. mai i en annen by enn Stavanger, men må alikevell si at jeg koste meg! 

  Dagen startet med en utrolig god 17. mai-brunsj, og så gikk turen til sentrum for å sjekke livet. Mennesker er gøy, men når antallet kommer over et spesielt siffer, mister jeg all lyst til sosialisering! Folk går i motsatt retning, høyre tilbake, venstre frem og omvendt - STRESS! Hvordan skal lille meg komme meg frem i mengden!? Det eneste folka ser er tuppen på håret mitt, et lite pinnsvin som har rotet seg bort. Derfor søkte vi dekning på Fridays bak en frekk cheeseburger! 

  Mini-Larsen iført bunad.  "Som far, som sønn" - Klart Emil skal få tromme! Takk til Bessen og mormor.

  Hva er vel bedre enn å dele vogn med Elfi og Apa fra vennebyen?

  "Give me a sexy pose, baby!"  På 17. mai MÅ man ha is uansett alder!

  ... litt skeptisk i starten. 

  ... men så! "Give me mooooore!"  "I feel like a ninja"  "Mmm, bare la meg holde, mamma!"

  Neste år blir nok en mer stressende år. Da må jeg ikke bare passe på meg selv, at jeg ikke blir påkjørt av mennesker og dyr, men at ikke Emil skal løpe bort til alt og alle av nysgjerrighet! Er det mishandling med barn i hundebånd? Uff! Tanken og fristelsen er der, men jeg kan ikke se på Emil som et kjeledyr. Han er nemlig verdens beste menneskebabysønn! Emil vil også kunne få med seg mer neste år, når han selv kan gå, spise hvor mange is han vil og kanskje løpe etter russen for russekort. Hvis dere legger merke til en mann iført ekstra lang flosshatt med blinkende lys på toppen, er det bare meg som lusker meg rundt i mengden for å bli sett! Det er mulig at jeg ser forvirret og stresset ut. Finner du meg uten Emil ved min side, vær så snill å bli med å let! 

  /Pappasliten

  Lik facebooksiden min om du vil følge meg og Emil videre! Den finner du HER!

  0

  Bergen og Leos

  • Publisert 15.05.2015 klokka 23:10
  • Kategori: Lek og moro

  Da har vi havnet i Bergen, hos Bessen, mormor, onkelen, kusinen og tantene til Emil! I dag har vi storkost oss med lek og moro på Leos lekeland. Vi ankom Bergen i går og turen gikk utrolig fint! Emil har ingenting i mot å reise i 4 timer med buss og ferge. Han sovnet faktisk mellom fergene, og sov i ca. 2,5 time! Veldig greit, da kunne mams og paps få slappet litt av. Emil er blitt glad i å reise, oppleve Norge langs E39. Ingenting er bedre enn å reise med en liten kid som faktisk setter pris på å komme seg ut av det slitne hjemmet i Vikevåg!  "Ikke ta bilde mens jeg spiser, pappa!"
  "Mmm, digger maispops!"

  Som sagt, tilbrakte vi dagen på Leos lekeland i dag, og dette satt Emil stor pris på! Emil synes det er morsomt å se på alle de andre store ungene som leker rundt forbi, interessant å se på hvordan de kan bevege seg, det vises at han ser opp til "de store". Hva er vel morsommere enn å leke rundt på et eget LAND med pappa? Det var andre gang vi besøkte Leos Lekeland med Emil, og han satt større pris på det denne gang... Gleder meg til å se hvor mye han vil kose seg når han kan begynne å løpe rundt på egen hånd!  Viktig med en powernap rett før leken starter!

  "Yes, vi er fremme!"  Vet ikke hvem som koste seg mest, men begge hadde en morsom dag!

  "Nå er jeg høyere enn deg mamma!"  Og der kom selveste Leo!  Baller er gøy! Så gøy at de må smakes på.  "Give me, give me, give me slush!!!"

  "Damn, that taste like shit!"

  "Kødda, gi meg mer!"

  Emil, mamma og pappa ser frem til vi skal besøke Leos lekeland igjen! Kanskje han går rundt selv? Slippe at pappa bestemmer hvilke leker som skal bli lekt, slippe å bare ta samme sklie 10 ganger på rad, men ta den uendelig mange ganger! Kaste lekeballer på pappa, gjemme seg for pappa i labyrinten, slik at pappa må lete etter meg. Dette blir koselig!

  Lik facebooksiden min om du vil følge meg og Emil videre! Den finner du HER!

  0

  Robotstøvsuger vs. Emil

  • Publisert 13.05.2015 klokka 20:09
  • Kategori: Hverdag

  Hva er hensikten med å kjøpe en robotstøvsuger når man har en som vil gjøre jobben gratis? Emil "støvsuger" gulvet med glede, med et stort smil om munnen!

  Jeg har alltid tenkt at en sånn robotstøvsuger måtte vært deilig å hatt i hus. Slippe å gjøre noe selv, slippe å reise seg fra sofaen, bare sitte der å feite meg opp! Neida, uff! Pappakroppen må pleies med kjærlighet, og smøres med motorolje.

  Uansett hvor mye vi mopper og støvsuger gulvet, finner alltid Emil noen resten liggende på gulvet! Dette merker vi på bodyen hans som støver ned. Så må si vi fikk mye for pengene her! Effektiv og rask, og det eneste han forlanger etter han har støvsugd er litt kos, og selvfølgelig et par maispops. Nå kan jeg spise middagen rett fra gulvet, og ikke bli syk.

  video:dsc0761

  Her ser man "støvsugeren" i aksjon!  "Eyh! Ikke ta kameraet opp i trynet på meg, pappa!"


  "Du hørte godt hva jeg sa!"

  Lik facebooksiden min om du vil følge meg og Emil videre! Den finner du HER!

  1

  Halsbuff er multifunksjonell

  • Publisert 13.05.2015 klokka 15:34
  • Kategori: Hverdag

  Må bare få starte med å si at jeg er blitt en mester i bæsjebleier! Jeg bruker fortsatt halsbuffen, men jeg skylder på at Emil synes det er morsomt når pappa "kler seg ut". Men det gjør han faktisk også! Første gang jeg brukte halsbuffen var han veldig skeptisk og kanskje litt småredd, derfor brukte jeg mye av tiden i begynnelsen til å ta den av og på mens jeg lagte noen rare lyder. Slik at Emil kunne se at det faktisk VAR pappa som var bak "masken".

  Jeg hører stadig "har du begynt med det allerede nå?" Hva da tenker jeg... Stæsjet som er innpakket i rumpepakken skal visst lukte verre med tiden sies det. Da sliter pappa! Jeg merker at det er så vidt halsbuffen tar lukten, jeg må kanskje begynne å tenke på andre metoder, gassmaske? Uff nei, jeg kommer til å skremme vettet av stakkars lille Emil som må slite med pappa´s ekstreme luktesans!

  Jaja, jeg liker å ta en dag om gangen! Halsbuffen funker foreløpig.

  En annen ting Emil har blitt veldig oppmerksom på når pappa skifter bleie, er at han har funnet ut at det finnes noe "der nede". Det er noe å ta tak i! "Hva kan dette være?" Og det synes veldig godt at han liker å utforske! Og dette gjør det vanskeligere for pappa å ta på bleien, hånda er liksom i veien!

  Han skal heller aldri ligge i ro lengre. Vrir seg fra side til side, slik at pappa må slite litt med å få på bleien. Ingenting er morsommere enn å tulle med pappa! Emil har også utviklet sin egen bleiedans, "Grip tak i stanga, vri til høyre, slipp taket av slangen og vri til venstre - repeat". Noen ganger liker han å improvisere og "slukker brannen som brenner på pappa". BÆBU BÆBU!  Gjerne sjekk ut facebooksiden til bleiemesteren HER!  

  0

  Gressklipper og sølepytter!

  • Publisert 12.05.2015 klokka 20:03
  • Kategori: Hverdag

  I dag har jeg og Emil vært bestevenner! Ingen krangling, ingen kjemping om hvem som skulle få viljen - alt gikk som tog på glatte skinner!

  Vi har faktisk vært å shoppet med naboen! Gressklipper og kantklipper må man ha, nå som sommeren nærmer seg med store skritt. Vi får bare håpe at selve gresset også kommer snart! Leilighetene er helt nye, og gresset utenfor plattingen er enda ikke ankommet... "vi må vente til frosten er borte"... Okay tenkte jeg, det er en god stund siden jeg så frost sist!

  Vel vel, nå er vi iallefall forberedt til gresset kommer... Gleder meg til å teste ut de nye maskinene!

  Bildene er lånt av mcculloch.com.

   

  Det samler seg store sølepytter når det regner! Denne man ser her er bare 1/4 av slik de pleier å være.  Her ser man også plattingen hvor jeg skal bygge levegg og eventuelt et lite rekkverk. 

   

  Har du husket å sjekke ut facebooksiden min? Ikke? Trykk HER da!

  0

  Den kjærlighetsfylte krigen er over... for nå!

  • Publisert 11.05.2015 klokka 17:33
  • Kategori: Hverdag

  Da kom pappa sin taktikk foran Emil sin! Endelig kunne pappa vinne et av "slagene".

  Pappa har nemlig alliert seg med faster, så nå har vi montert lekegrind i stua. Stor takk til faster som kunne låne bort lekegrinda! Så nå Emil, slaget er tapt! Pappa beseiret de store ødeleggelsene dine, for nå... Det er nok ikke lenge til før du begynner å klatre over grinda, for så å fortsette krigen med pappa, men nå er det fredstid i heimen!

  Det ser ut som han aksepterer at pappa vant, men han sender ut et lurt blikk som kan bety at han snart skal slå til igjen! "Just wait daddy, just wait!". 

  Men gud så lurt det er med de der lekegrindene. Ikke bare holder den kidden under kontroll, men den holder også alle lekene på plass, på ET sted! Stua ble plutselig mye større!   "Wtf u lookin´ at?"  "Ooooh, we´re not done just yet!" 
  10% av lekene samlet på et sted!


  Har du husket å sjekke ut facebooksiden min? Ikke? Trykk HER da!

   

   

  0

  For å rydde, må man drepe!

  • Publisert 10.05.2015 klokka 22:01
  • Kategori: Hverdag

  Etter fire måneder i den nye leiligheten er endelig The Masters ryddet! 

  Det startet egentlig med at vi stuet alt av esker og vet-ikke-hvor-den-skal-stå-ting inn der, gjemt bort for besøkende! Dagene, ukene og tydeligvis månedene gikk før vi virkelig tok tak. En annen stor grunn for at vi ikke tok tak før nå, er at det bor andre skapninger der inne... Man måtte liksom ta hensyn! Når vi ville vaske og rydde rommet, stod de andre i veien! Vi fikk ikke komme til... Men i dag! I dag SKULLE vi trenge oss innpå, og gjøre The Masters til et hyggeligere rom. 

  Det tok en stund før jeg og fruen kom til enighet til å innvandere rommet! Det er jo relativt frekt å trenge oss på andres privatliv. De andre brydde seg jo ikke. Aldri ryddet de, de gjorde det bare verre. De lå bare der. De HELSIKKES hybelkaninene! Verdens verste skapninger!

  Etter mye om og men, tok vi frem hybelkaninkverna og sugde alle opp! De var rett og slett ikke til å leve med! Støvsugeren er en fin ting!

  Nå som "leieboerne" er borte, har jeg lært at jeg aldri skal ta i mot fluffy leieboere igjen! Nok er nok...  Litt skryt under bokhylla er lov! Bokhylla er ikke en prioritet, og er derfor ikke blitt ryddet!

  Er ikke mye military sengestrekk her i gården! Den strekken la jeg fra meg i leiren!  Viktig å vise hva The Masters står for!

   

  Har du husket å sjekke ut facebooksiden min? Ikke? Trykk HER da!

  /Hybelkaninmorderen!

  2

  Satan, The Grudge og E.T.

  • Publisert 10.05.2015 klokka 11:49
  • Kategori: Frykt

  Da var dagen hvor Emil ville skremme pappa kommet!

  Alt startet da jeg badet han i går kveld. Han koste seg i boblevannet, sprutet vann over hele badet og skrek av glede! Plutselig ble han rolig, og begynte med skumle lyder... Hvordan jeg skal prøve å beskrive lydene vet jeg ikke, men kan sammenlignes med en blanding av lyden av "The Grudge" og "E.T."... Lydene fortsatte, og plutselig kom det noe uventet ut av Emil - "satan". Jeg reagerte ved å kikke bekymret på Linn og må innrømme at jeg ble litt redd... Hvilken demon har inntatt Emil? How dare you!?

  Lydene sluttet heldigvis etter dette utsagnet. Vi koste oss videre i boblevannet og latet som om ingenting hadde skjedd. Emil fikk ny bleie, litt kveldsmat og var straks klar til sengen.   Noen timer senere begynte mamma og pappa også å bli trøtt, så vi inntok sengen. Etter en stund merket vi at Emil begynte å bli urolig. Jeg gikk fort til sengen hans for å sjekke til kidden. Der lå han med knallrunde øyne og tittet opp på pappa - "take me with you!!". Jeg bar han med meg inn i The Masterbed for å prøve å få han til å sove igjen, men han ville bare snakke. Det var tid for den store guttepraten igjen! Vi "snakket" normalt sammen en liten stund, før han begynte med de skumle lydene igjen! Shit!

  Det er ganske sprøtt at en 8 måneder gammel gutt kan skremme pappaen på denne måten! Mente Emil å si "satan"? Hva var hensikten bak de skumle lydene? Jeg liker å tro at lydene er som alle andre lyder han lager, han liker nemlig å utforske hvilke lyder man får ut av den lille munnen. Vi får se om han gjentar hendelsen i kveld. Hvis hendelsen kommer tilbake, ringer pappa Ghostbusters!

  Hilsen bekymret og livredd pappa!

   

  0

  Mass destruction and pushing boundaries

  • Publisert 09.05.2015 klokka 13:10
  • Kategori: Hverdag

  Ja, nå er Emil kommet i den fine alderen hvor han vil rive ned alt som kan rives ned, og ikke bry seg i hva pappa sier. Det gikk ikke lange tiden før han besteme seg for å overse et nei fra pappa. Smart er han også, først legger han seg midt på gulvet for å observere hvor han skal begynne masseødeleggelsen, så kryper han, eller... Han bruker en metode kalt "military crawling" - stay low and quiet! For så å slå til! Jeg kan høre tankene hans, hva skjer hvis jeg drar i denne lamellen her, hvorfor ikke prøve å gå opp på kne, for så å dra bort alt som ligger under stuebordet, papirduk? BREAK IT, bleiepakke? la meg rive ut alle, for så å "telle" dem! Ødeleggelsene er mange! 

  Jeg husker godt at jeg gledet meg til Emil begynte å krype/krabbe/slepe seg bortover gulvet, om jeg angrer gleden vet jeg ikke, men jeg vet at Emil lykkes med å slite ut pappa. Det dumme er at Emil har "arvet" staheten min! Vi gir ikke opp - Han SKAL fullføre det han begynte på, prøve å ødelegge lamellene. Pappa SKAL bære han bort i lekekroken hver gang, selvom han drar seg bortover mot lamellene igjen! Dette kan regnes som en form for trim. Jeg får tenke at jeg oppgraderer pappakroppen! 

  Les innlegget "Pappakroppen" HER!

  Nå gleder jeg meg til Emil lærer seg å gå. Hvorfor vet jeg ikke, for jeg vet at han kommer til å utforske stua enda mer, for så å komme seg raskere bort fra fienden, nemlig pappa! Vi har en liten intern øvelse om krigsføring. Han lærer seg nye teknikker, mens pappa henger etter. Det er godt vi har en god del fredskos mellom øvelsene. Det ligger en spennende tid fremfor oss! 


  It´s on! #friendlywar


  Ikke glem å stikke innom facebooksiden min! Du finner den HER!


  2

  "Jeg er en helgepappa"

  Jeg kom over en solid tekst som jeg ønsker å dele med dere. Det er ganske trist at i enkelte tilfeller er det slik det fungerer, det er slik utfallet blir. Les selv, og tenk over det. Det er ikke ofte man hører en slik historie, bare helt motsatt! Gjerne skriv din mening i kommentarfeltet!

  Historien er skrevet og opplevd av Robert Dragan. 

   

  Dagen jeg "mistet" min sønn!.....

  Alt kan se så fint ut på bilder og video.. Både far og sønn smiler til en hver tid, det er alltid noe morro på gang som skjer... man skulle tro at det aldri fantes et kjedlig øyeblikk hos dem to.. men sannheten er alt annet enn som så! Alt kan skjules på internett!

  Det er snart 3 uker siden jeg så han sist! I ren protest etter forrige møte hos fam.vern kontoret, og jeg føler ingen sorg.. Eller anger.. Jeg straffer faktisk min egen sønn fordi jeg er drit lei av å bli nedstemt! Jeg er sliten og psykisk utmattet av å aldri få ha det siste ord!
  Hva har jeg gjort galt? Hvorfor er dette så lett?

  I all tid har jeg drømt om å bli en far. En god far! Å skape et frisk og velskapt barn som etterhvert kunne bli min bestevenn!
  Slik som min pappa var! Han elsket mamma over alt på jord, og ville gjort alt for oss! Men hadde støtte fra mamma! Familien var komplett!

  Man leser stadig om barn som vokser opp uten fedre, og understreker at du aldri vil bli en sånn! Du skal ikke bli som venna dine! Du vil ikke være en samfunnstaper som betaler bidrag?

  Man møter en jente man blir glad i, hun er et skillsmissebarn.. Slike skal man passe seg for sier pappa! Men de ordene om at hun ønsker kun det beste for sitt barn og vil ha en familie var veldig overbevisende! Selv i et turbulent forhold er det bestemt! Jeg vil heller ha et barn med henne, enn et tilfeldig engangsknull med en gjærning som vil ødlegge deg for livet!

  Forholdet skjærte seg, og man sto på sitt for å bli den far man alltid har drømt om man kjempet om sine rettigheter og sin kjærlighet for barnet siden dag EN! Med motgang hver bidige dag! 

  Venner som mobber deg for at DU har vært en udugelig kjæreste! NAV og familevernkontoret som til en hver tid stiller seg bak mor's rygg. og man står der alene.. alt man kaller Rettigheter og fornuft forsvinner det øyeblikket barnet er født!

  Man har liksom ikkeno man skulle ha sagt, alt av forslag blir nedstemt til pass for hva mor vil. Da er det bare å føye etter for å unngå krangel

  Atpåtil får du en bot en gang i mnd for at du ønsker å være pappa, der satsen bestemmes av NAV og en gjeng idioter på kontor! Som selv ikke klarer å holde sin familie i sjakk !

  Den dagen er nå kommet! Dagen da jeg mister mine følelser og empati for mitt barn!
  Fordi det føles ut som en kamp om noe man ikke er godkjent til.. Verdig til... Uerfaren i!

  Min selvtillit som FAR.. som en FAMILIEMANN.. som en KRIGER er svekket fullstendig.. Jeg har ingen tro på rettferdighet.. likestilling eller rett til noe som helst!

  Jeg har null glede av å tilbringe tid med min sønn slik som situasjonen er nå.
  Ikke kan jeg gi han et stabilt liv her hos meg, med faste rutiner, venner, en aktiv fritid og hobbyer VI kan ha sammen.. 

  Når jeg henter han på skolen er det nærmest som å hente naboungen! Ingen kos eller klem, ikke får jeg hei pappa jeg har savnet deg, slik som mor får..

  Jeg har tapt kampen!

  Jeg er på randen til å gi slipp på denne drømmen og bare skrive meg ut fra alt ansvar som har med mitt barn å gjøre!

  pga. En selvutnevnt alenemor med sine rettigheter! En mor som vil det beste for sitt barn! En mor som skyver en kjær far lenger og lenger vekk fra sitt barn! 
  ...flere dager der jeg må motta, kjeft for at han er oppe en time lenger når han er hos meg, eller at jeg har glemt å legge igjen vottene på skolen! Fordi det ødlegger HENNES rutiner.
  Jeg bare orker ikke mer kjeft! Alt jeg gjør er galt eller feil!

  Alt handler om penger! Stønader, Barnebidrag og makt!

  Jeg er faktisk en av dem! Jeg er en del av statistikken, jeg har blitt en uverdig samfunnstaper på grunn av ei som vet best!

  Mitt syn på, og mitt hat for alenemødre blir bare større og mer hatfullt! Hvorfor skal systemet være slik!? Endelig skjønner jeg hvorfor folk svikter sine..

   

  Jeg er en helgepappa!!!!!  Bildet er et illustrasjonsfoto.

  Jeg har snakket med eieren av teksten, og fått godkjenning av å publisere den.


  0

  Klam fuge!

  • Publisert 07.05.2015 klokka 22:48
  • Kategori: 17. mai
  Det er mange forskjellige meninger om hva som er finest, den flotte tradisjonelle bunaden, eller den stive og elegante dressen! Jeg personlig er mest glad i dressen, fordi jeg har gått i dress siden jeg var liten, og på den tiden syntes jeg at guttebunad var kleint og teit! En annen flott fordel med dressen er at den er 10 ganger billigere enn en bunad! Her også, man betaler jo selvfølgelig for kvalitet, og ikke minst for at bunaden er sydd for hånd!
  Den dag i dag har jeg et helt annet syn på guttebunaden. Jeg har tydeligvis forandret meg en god del, for nå kunne jeg godt tenkt meg en bunad! Det eneste som er litt trist nå, er at jeg må kjøpe den selv, huff huff... Med mindre jeg velger å "dekonfirmere" meg, for så å konfirmere meg på ny og kreve en flunka ny bunad av mams og paps! Men så frekk kan jeg rett og slett ikke være, takket være min flotte oppdragelse!
  En annen ting jeg kunne tenkt meg er en kilt! Det er noe jeg synes er utrolig kult, samtidig som den skiller seg ut i mengden. Da får nok ikke fruen problemer med å finne meg når jeg har forsvunnet i pølsekøen på 17.mai. Da kunne vi mannfolk ikke klaget på "klam fuge" og "må rette på BHen (balleholderen)", men tenk den friskheten! Stiller man seg bevisst over et kumlokk samt i nærheten av pølseboden, kan man se på 17. mai-tog hele dagen, mat og drikke inn - mat og drikke ut. No one will ever notice!
  Jaja, hensikten med innlegget var egentlig å vise den flotte bunaden kidden har fått av farmor og farfar:
  0

  Lyst på ny bloggheader?

  • Publisert 07.05.2015 klokka 17:39
  • Kategori: Design

  Jeg velger å dele ut 10 stk gratis bloggheadere som jeg selv lager. Du bestemmer hvordan du vil den skal se ut, og jeg lager den for deg! Jeg kommer til å plukke ut de 10 første personene som sender melding til å få oppfylt ønsket sitt. Om du er interessert, send meg en melding her på bloggen, eventuelt på facebooksiden min som du finner HER. Det jeg vil at meldingen skal inneholde er følgende:

  • Hvorfor akkurat du fortjener dette.
  • Hva du vil headeren skal inneholde + bilde.
  • Hva skal stå av skrift på headeren.
  • Hvilken størrelse headeren skal være (pixel).

  Jeg har et par kriterier hvis du vinner en header, og dette forklarer jeg til de heldige pr. melding.

  Jeg har desverre ikke så mange eksempler på headere jeg selv har laget, på grunn av at jeg bruker en annen PC, hvor jeg ikke har noe av det jeg har laget i Photoshop. Men kan nevne at headeren på bloggen min er noe av det jeg har laget.

  Det kan lønne seg å være kjapp!


  0

  Vårt hemmelige språk

  • Publisert 06.05.2015 klokka 12:50
  • Kategori: Øyeblikk

  Jeg og Emil har utviklet vårt eget hemmelige språk. Det er tydelig at Emil har mye å fortelle pappa rett før leggetid, eller at det er noe han fortelle midt på natta. Dette skjer kun når vi har øyenkontakt, og når mamma ikke ser direkte på oss. Skikkelig gutteprat!

  Det er ikke alltid like lett å tolke ordene, fordi det som regel kun er forkjellige toner med mumling som kommer ut. Men pappa liker å late som om alt blir forstått, og etterligner "ordene". Dette setter Emil stor pris på, og viser dette med smil og en ny setning med ord. Vi kan snakke lenge sammen før han finner ut at samtalen ble kjedelig og til slutt sovner igjen. 

  Må si det er herlig når man føler at man kommunserer med barnet, på en rar måte selvfølgelig. Jeg føler at dette bringer oss nærmere hverandre. Spesielt når Emil setter ekstra stor pris på det jeg "sier", og omfavner meg sammen med et stort smil! Hvis jeg ser at Emil begynner å bli trøtt av samtalen vår, begynner jeg å stryke han langsomt nedover nesen og opp mot øyenbryna, da kommer ordene "godt, godt, godt". Dette er noe han tydeligvis setter stor pris på. Herlig det der!


  Typisk hvordan det ser ut etter en lang og interessant samtale! 

  Pappa Larsen´s facebookside

  1

  Pappakroppen er "in"!

  • Publisert 05.05.2015 klokka 16:58
  • Kategori: Pappa

  Det er alltid godt med unnskyldninger, spesielt når media mener det samme!

  Jeg som alle andre fedre, fikk denne såkalte sympatimagen under graviditeten! Og min mage forsvant ikke like fort som madamen - hvorfor skal alltid vi gutta slite for alt? (haha). Jeg forsøkte å lure bort dette med å si, "magen forsvinner ikke med en gang etter en fødsel!".

  Jeg leste et innlegg i VG.no som omhandlet akkurat dette, og fant noen fine linjer med ord! En journalist i USA forklarte at pappakroppen sier følgende "jeg trener av og til, men drikker også alkohol i helgene og koser meg med å spise pizza, det er ikke en overvektig mann, men han har ikke sixpack heller". Det er nå man innser hvor mye bare ord kan påvirke dine følelser. Jeg ble putselig en ny mann! 

  Nå slipper jeg faktisk å slite for å få "sommerkroppen 2015". Nå kan jeg blafre på stranden med den stolte pappamagen, og likevel imponere! Fancy that! Og ikke minst, jeg har en god og solid unnskyldning hvis noen klager på den "velltrente" pappamagen min!

  De amerikanske mediene skriver også ned noen grunner til at pappakroppen blir hyllet, og disse er følgende:

  • Pappakroppen er ikke skremmende for kvinner
  • Kroppen er myk og god å kose med
  • Kvinner liker ikke menn som pirker i maten

  Jeg har også tatt på meg ansvaret til å vise hvordan en pappakropp ser ut!


  Det er slik kjærlighet til familien, alkohol i helgene, pizza og litt trening gjenspeiles!


  Sjekk ut siden min på facebook vel! Pappa Larsen´s Facebookside

  0

  Ferieplaner i boks?

  • Publisert 05.05.2015 klokka 11:50
  • Kategori: Ferie

  Sommeren nærmer seg med stomskritt og man burde begynne å planlegge, eller man burde egentlig bestilt reise for lenge siden. Vi har iallefall èn av planene klare - Emil skal oppleve syden for første gang i september! Destinasjonen er Tyrkia, nærmere Alanya. Vi skal nemlig feriere med familien til Linn, noe som blir spennende! 

  Èn uke i paradis! Skal bli morsomt å se hvordan Emil vil reagere på å oppholde seg i et så annerledes land. Varmen, folkene, matlukten, bading rett i sjøen... 

  Må si det er noe helt annet å forberede en sydentur med småen, enn bare meg og fruen! Nok babymat, heldekkende UV-drakt, solbriller (noen som kan for en gang skyld aksepterer å ha på!), bleier?, babysolkrem, babyditt - babydatt! Jeg må nok sette meg ned å skrive en lang og utfyllende pakkliste for vår kjære charterbaby!


  Badehette må man vel også ha? Ingen drar mer damer enn Emil i badehette!


  En "raskere" gutt enn dette skal man lete lenge etter!

  Uansett, det blir nok en spennende uke som står foran oss! Det kjipeste er vel at det er såpass lenge til! En mer reisesyk pappa enn meg, skal man lete lenge etter! 137 dager skal jeg nå klare å holde ut! Det er jo bare litt over halvparten av alderen til Emil! Og tiden fra fødestua til nå, har fløyet i rekordfart!

  > Har du noen tips for "what to do, and what not to do" på sydenferie med små barn? 

   

  > Pappa Larsen´s Facebookside <

  2

  Spørsmålsrunde #1

  • Publisert 04.05.2015 klokka 19:24
  • Kategori: Spørsmål

  Hei og hå!

  Dagen i dag har vært ganske så normal og rolig, og har derfor ikke så utrolig mye å skrive om. Derfor velger jeg å gå ut med en spørsmålsrunde :) Her er det bare å spørre i vei, om alt mellom himmel og jord. Det er opp til deg om du vil stille spørsmålet her på kommentarer, eller spørre meg i innboks. 

  Kan legge ut et bilde som jeg kom over. Dette må være en av de kuleste bodyene som er laget!

  Det er bare å spørre i vei! 

  Har du sjekket ut facebooksiden min? > Pappa Larsen <

  1

  Lampe, bæsj og gåtur

  • Publisert 03.05.2015 klokka 20:56
  • Kategori: Hverdag

  ...beskriver dagen i dag.

  Linn fikk fullført den legendariske lampen i dag, og vi begge ble fornøyd med resultatet! Det er ganske tøft hvor enkelt ting kan være, men alikevell bli så stilig. Poster med et par bilder slik jeg lovde! Og det er bare å spøre om dere lurer på noe, Linn svarer :)
  I dag som alle andre dager, måtte Emil på bimmelom. Pappa tenkte å trå til, for å kanskje bli vant til lukten en dag! Mamma satt i stuen mens pappa bar den tunge bleia som satt på Emil. Jeg kan trygt si at Emil føltes noen kilo tyngre med den bleia på! "Jaja, dette har jeg gjort før, dette går fint". Jeg gikk inn på rommet til Emil, hvor stellebordet stod, og gjorde klar en ny bleie og våtservietter. Jeg åpnet først den ene "borrelåsen", og så den andre. Deeer kom lukten av sirkulert natur! Jeg måtte gjøre noe kreativt for å ikke brekke meg, i verste fall spy. Halsbuffen var et godt alternativ! Nå var jeg "safe". Bleie av, vaske rompe, på med ny bleie... eller, nei - av med bodyen som hadde sine fine spor av bimmelom oppover ryggen, vaske rygg og så rett i badestampen. Emil hadde ikke noe i mot dette. Ingenting er bedre enn et varmt bad med bobler og badeand!

  Jeg ble møtt av latter da Linn kom i døren! Dette kan jeg ikke forstå!

  Vi har også hatt en fin trilletur i dag. Gikk ned til Vikevåg, så til Prestevåg, en flott badeplass! Linn fikk til og med fikset noen blomster som piffet opp stemningen på spisebordet! Ser for meg mange gode stunder når sommeren er ankommet øya! Grilling, bading og ballspill med kidden, det er en flott tid vi går i mot!

   Badeplassen i Prestevåg.  "Ut på tur, aldri sur".

  "HÆH!? Kommer du Linn?".

  Litt kos er alltid viktig!

  1

  Sol, førsommer og grillkos

  • Publisert 02.05.2015 klokka 19:38
  • Kategori: Sommer

  Da har vi atter en gang satt fyr på grillen. God mat, nydelig vær og god stemning beskriver kveldstimene her i Vikevåg! Emil syntes det var spennende å se på hva pappa drev med. Det er noe helt spesielt med lukten av grillmat, og følelsen av at sommeren er rett rundt hjørnet. 

  Emil storkoste seg ute i solen sammen med mamma, pappa og naboen oldpapason. Det han syntes var litt kjedelig var at han ikke fikk smake på grillmaten, men fikk noen maispops i steden. Jaja, han har noe å glede seg til! :)

  Det er en god følelse å se at Emil koser seg, glad for fornøyd! Det er ikke ofte man opplever at Emil er misfornøyd. Må si jeg gleder meg til vi skal dra på danmarkstur med gullgutten. Legoland, Fårup sommerland og Tivoliet i Aalborg, dette er noe han kommer til å digge! Både Emil og pappa gleder seg til dette, tenk et land bygget i lego!!!

  Slenger med noen bilder som viser hvor mye vi koste oss i dag :)  Follow my blog with Bloglovin

  2

  Kreative ideer

  • Publisert 01.05.2015 klokka 11:05
  • Kategori: Kreativitet

  Det er 1. mai og det er helg. Deilig å starte dagen rolig.

  Min kreative madame holder på å lage en lampe, som består av ballong, lim og tråd/hyssing. Jeg forstod ingentig i begynnelsen da hun forklarte hvordan hun skulle gå frem. Men nå får jeg mer og mer forståelse over designet! 

  Slenger med et lite bilde, som vise hvordan fremgangsmåten er. Slik jeg forstod det, skal ballongen sprekkes etter limet har stivnet. Da er det bare tråden som står igjen, i samme runde form. Etter dette er det bare til å montere en standard taklampe (kun selve pæren og strømforsyningen), og henge den opp. Er spendt på resultatet :)  Lille krabaten som roter rundt i stellevesken. Pappa sier "nei" og dette er blikket jeg får. Jeg digger forresten den nye pysjen hans! Denne var han så heldig å få av farmor og farfar. Legg merke til hva som står på fremsiden!


  "Når mamma ikke er hjemme, er pappa sjefen"

   Følg meg på Facebook - Pappa Larsen´s facebookside

   

   

  Les mer i arkivet » Mai 2015 » April 2015 » September 2014
  hits